רמת דופק מקסימלית באימון אירובי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

03/05/2012 | 14:42 | מאת: חזי

בן 55, בריא בד"כ, במשך שנים רצתי ריצות בינוניות ל 3-5 ק"מ, ובשנתיים- שלוש האחרונות מתאמן 5 פעמים בשבוע במכון כושר (פעמיים כוח, 3 אימוני ריצה שונים - אינטרוולים ל 5-6 ק"מ, ריצת 5 ק"מ בעצימות בינונית + 15 דקות STEPPER אח"כ, וריצה שבועית ל 10 ק"מ). דופק מנוחה בבוקר נע בין 60-65. מבחני מאמץ בעבר - תקינים. עפ"י שיטת קרבונן 85% מהדופק המירבי מושג בדופק 150. בהנחה שהתחושה במהלך האימון היא טובה, עד לאיזה רמת דופק מקסימלית אוכל להגיע? האם גם 95%? תודה.

04/05/2012 | 18:43 | מאת: ד"ר אברהם כץ

הנוסחאות של דופרק מירבי מיועדות לאנשים שלא עוסקים בפעילות ספורט . ככל שמתאמנים יותר , הגוף מסוגל ליצר אנרגיה אאירובית בדפקים מעל דופק המטרה . לפי תיאור הפעילות שלך , ובהנחה שאתה בריא , אתה יכול להתאמן עד 95 אחוז. בבדיקת הארגומטריה הבאה תבקש שיגיעו לדופק מירבי ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך