לחץ תוך מדורי

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

10/04/2012 | 11:32 | מאת: פנחס

שלום ד"ר כץ, אני בחור בריא בן 24. רץ פעם בשבוע כ-3 ק"מ. במהלך הריצה אני חש מזה 7 שנים נפיחות מקומית גדולה מלווה בכאב בצד הלטרלי דיסטלי של השוק (10 ס"מ מעל הקרסול). הנפיחות מופיעה אפילו במאמץ קל ומופיעה בשתי הרגליים באותו המקום. כמובן שמפריעה לרוץ. יתכן שמדובר בלחץ תוך מדורי, והאורטופד אמר שיש אפשרות לנתח. האם אתה מכיר את התופעה? מה המלצתך? והאם יש חיסרון בניתוח שכזה? בברכה ויישר כח על הפורום המקצועי, פנחס

11/04/2012 | 23:37 | מאת: ד"ר אברהם כץ

יתכן באמת שמדובר בלחץ תוך מדורי עקב גירוי של הרקמה שעוטפת קבוצת שרירים במקום הנפיחות . יתכן גם שמדובר בשבר מאמץ או בפגיעה כלשהיא ברקמת החיבור בין שתי עצמות השוק - השוקה והשוקית מה שנקרא SHIN SPLINT . הטיפול בכל מקרה הוא מנוחה למספר שבועות לאיזור שכואב . אפשר בינתיים להתאמן ולהפעיל קבוצות שרירים אחרות בגוף , למשל שרירי הכתף , בית החזה ועוד. אני ממליץ בשלב זה לא למהר לניתוח . ניתוח עושים רק במקרים שהכאב הוא בלתי נסבל ומפריע לאיכות חיים המשך ריצה ללא כאבים ד"ר כץ

12/04/2012 | 15:15 | מאת: פנחס

שוב שלום ד"ר כץ, כפי שכבר ציינתי, תופעת הלחץ התוך מדורי (anterior compartment syndrom), מופיעה אצלי כבר 7 שנים, ובטח שלא נובעת מטראומה כזו או אחרת או מעומס. אני רץ פעם בשבוע 3 ק"מ ופה ושם משחק כדורסל. התופעה מופיעה לעתים אפילו בהליכה איטית ברחוב. היא כמובן מפריעה מאוד. לכן, ההמלצה לנוח אינה רלוונטית במקרה זה, ולפיכך שאלתי האם אתה מציע לנתח. יש איזשהו חיסרון בולט בניתוח שכזה? הסימפטומים עלולים לחזור שנית? בברכה, פנחס

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך