קצב לב גבוה במאמץ

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

08/04/2012 | 10:28 | מאת: נעם

שלום, אני בן 53, 188 ס"מ 982 ק"ג ובריא בדר"כ. מתאמן בחדר כושר פעמיים בשבוע ורץ פעם בשבוע שעה בכל פעם משזה כשנתיים. דופק במנוחה 70-80, ובזמן האימונים שומר על 150-160. בזמן האימון אני נאלץ להפסיק לעיתים קרובות בגלל עליית הדופק מעל 160, למרות שפרט לכך אני מרגיש מצויין, ללא נשימה מהירה חולשה או כאבי שרירים. האם יש משהו שניתן לעשות? האם אפשרי ורצוי להתאמן בקצבים גבוהים יותר? אני לא רואה כמעט ירידה בקצב הלב מאז התחלתי להתאמן. תודה

09/04/2012 | 16:40 | מאת: ד"ר אברהם כץ

ככל שאתה מתאמן יותר , הדופק בו הגוף עובר מיצירת אנרגיה בצורה אאירובית לאנאירובית עולה . ערך הדופק הזה או הסף האנאירובי , אצל אנשים שלא עוסקים בפעילות ספורט הוא בין 85 ל 90 אחוז מ220 פחות הגיל . דופק 160 לדקה בזמן מאמץ בדיוק מתאים לגילך ואם אתה מגיע לדפקים גבוהים יותר אין לך מה לדאוג . כמובן מומלץ לעשות בדיקת לב במאמץ . ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך