תגובה אוטואימונית לאחר קרע בגסטרו- מדיאלי?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/02/2012 | 07:17 | מאת: אוליב

שלום רב, אני בת 41, לפני כשנה קרעתי את הגסטרו בימין במהלך אימון (אופניים ואחכ ריצה, לקראת טריאתלון). חזרתי לרוץ לאחר כחודש וחצי ומאז ישנו כאב בגסטרו ברגל השניה, בהמשך זה התרחב לרגל ימין גם ומופיע גם אחרי סוגי מאמץ נוספים לא אינטנסיביים (20 דק של מכשיר אליפטי בחדר כושר,סקי של שעתיים, ריצה קצרה).בד"כ יום- שלושה ימים לאחר המאמץ השרירים כואבים,נהיים נוקשים (הרגשה של "בטון" בשרירי), יישור ברך ומתיחה מכאיבים. זה בד"כ עובר לאחר שבוע, בנוסף לכך קיים כאב במגע בשריר בכל התקופה הזו ולאחריה גם.הייתי בטיפולי פזיו כמה חודשים ללא הועיל. כיום אני בברור רפואי: בדיקת לחצים לסינדרום המחיצה- תקין, דופלר עורקי במאמץ וורידי- תקין, CPK לאחר אימון- תקין, בדיקות דם למינרלים, נוגדנים למחלות שריר (נוגדני אנטינוקלאר, סמיטס, ראומטיד פקטור, קומפלמנט C3 ו C4 )- הכל תקין. כמובן שאני לא יכולה להתאמן באופן שגרתי, רק שחיה.כל פעם עליי להפסיק לשבוע ויותר ואני לא יכולה לעלות בנפח האימון. האם זו יכולה להיות תגובה אוטואימונית? כיצד בודקים? יש טיפול? האם צריך לבדוק עוד כיוונים? תודה רבה

09/02/2012 | 22:17 | מאת: ד"ר אברהם כץ

בהנחה שאת בריאה ולאור הבירור המקיף שעברת , מדובר ב COMPARTMENT SYNDROME ( סינדרום המחיצה ) שמופיע לאחר מאמצים . הטיפול הוא מנוחה וכמובן סבלנות . תתני לרגלים לנוח במשך שלושה שבועות לפחות ובינתיים את יכולה לאמן את שרירי פלג הגוף העליון . ד"ר כץ

10/02/2012 | 16:29 | מאת: אוליב

תודה על תשובתך,כאמור נשלל סינדרום המחיצה. הכאבים מופיעים יום-שלושה ימים מהמאמץ ולא בזמן המאמץ. מה יכול להיות מקור הכאבים אם כך? תודה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך