שרירים נתפסים בריצות ארוכות

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

15/11/2011 | 17:58 | מאת: רמי

שלום רב, אני רץ למרחקים ארוכים, ומתאמן כרגע למרתון השני שלי. אני בכושר מצוין, ורץ מרחקים ארוכים מאוד. במרתון הראשון, בו הייתי בכושר הרבה פחות טוב מכיום, נתפסו לי השרירים ברגליים בק"מ ה-32, ומשם דידתי וכל פעם שניסיתי להגביר השרירים נתפסו. מאז עבר זמן רב והתאמנתי רבות. בשבת האחרונה רצתי במתווה מאוד הררי וארוך ושוב הופיעה התופעה. בנוסף, כשאני שוחה, אחרי כשעה של שחיה רצופה מתחילים להתפס לי שרירים. המצבים הללו מגיעים במאמצים אירוביים ארוכים, אך הם מגיעים במצב שאני עדיין מרגיש טוב מאוד, רץ בקצב שמאפשר לי לשוחח ומבחינת הלב והנשימה, המצב יחסית רגוע. האם הגיוני שיש פער גדול בין הסח"ח לצח"מ? האם יכול להיות שההתכווצות הזו נובעת ממשהו אחר שאינו חומצות חלב? יש לציין שאני לוקח מגנזיום (450 מ"ג) משתדל לשתות מספיק גם במהלך הפעילות. בנוסף, יש לי פריצת דיסק בגב התחתון (לא יודע אם ואיך זה קשור). תודה!

19/11/2011 | 19:31 | מאת: ד"ר אברהם כץ

19/11/2011 | 19:46 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התיאור אתה נמצא בכושר גופני טוב . אין הסבר טוב לתופעה שאתה מתאר . יש מצב של התכוצויות שרירים עקב חום ( HEAT CRAMPS) שמופיעים תוך כדי או אחרי פעילות גופנית וזו הסיבה לכאבים שלך . הטיפול הוא עיסוי המקום שכואב וכמובן שתיה . בנוסף למגנזיום , מומלץ לשתות גם שוופס שמכיל כינין , שמקל על התכוומויות שרירים המשך ריצה ושחייה מהנה ד"ר כץ

21/11/2011 | 10:41 | מאת: רמי

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך