הודגם שבר ניתוק בבסיס MT1 (שבר בבסיס הבוהן)

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

30/09/2011 | 09:00 | מאת: אלדד

שלום רב, לפני כשבוע עברתי תאונת דרכים עם הקטנוע שנפל על רגלי הימנית. בעקבות התאונה הגעתי למיון ובצילום שנערך לכף הרגל "הודגם שבר ניתוק בבסיס של MT 1." (מסרק 1 בוהן רגל ימין) כיום, כ 5 ימים לאחר התאונה, אני מצליח ללכת על הרגל הכואבת וחש מעט כאב. עד לפני התאונה, הייתי בעיצומן של הכנות למרתון טבריה. אבקש לשאול מס' שאלות ברשותך : 1. האם מומלץ לדרוך על הרגל או שמא עדיף לא לדרוך עליה כלל ? 2. נאמר לי כי השבר קטן, מהו זמן ההחלמה באופן כללי משבר כזה ? 3. אילו מוגבלויות, אם בכלל, יכולות להתרחש כתוצאה משבר מסוג זה. 4. תוך כמה זמן מנסיונך כדאי לחזור לרוץ - ריצות ארוכות - לאחר שבר מסוג זה ? 5. אני כרגע עם גבס - תוך כמה זמן ניתן להורידו, נאמר לי כי תוך שבועיים לכל היותר ניתן כבר להורידו. 6. אני כרגע סובל מכאבים בלילה בבסיס כף הרגל ומרגיש מעין "דפיקות" פנימיות, האם הדבר נורמאלי ? 7. האם מומלץ לקחת כדורי סידן או להרבות במוצרי חלב להחלמה מהירה יותר ?

30/09/2011 | 19:09 | מאת: ד"ר אברהם כץ

לפי התיאור שלך , בעוד מספר שבועות תוכל לחזור להתהלך ולהתאמן כאילו כלום לא קרה . המלצות לגבי דריכה , מתי להוריד את הגבס ועוד ניתנות על ידי הרופא שטיפל בך , בכל מקרה , לפני הורדת הגבס נהוג לעשות צילום על מנת לודא שהשבר התאחה . אם אתה מרגיש נפיחות , כאבים , לחץ יותר מהרגיל מתחת לגבס ו\ או קצות האצבעות שינו צבע , יש לפנות מיד לרופא . בתור אחד שרץ מרתון וגם לכל אחד אחר , אין שום צורך להוסיף על הדיאטה הרגילה ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך