שאלה בנוגע לאימוני איגרוף תאילנדי ןMMA

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/09/2011 | 19:54 | מאת: טל

שלום רב לכל חבריי הפורום ! אני מתחיל השנה לעשות תואר ראשון , ואצטרך ללמוד כמויות גדולות של חומר לימודי , ובנוסף אני מתאמן באיגרוף תאילנדי וMMA , עכשיו רציתי לדעת אם כל המכות שאני מקבל לראש לא יפגעו בי מבחינת יכולת למידה וריכוז . אני יודע שהשאלה קצת מטופשת , אבל חשוב לי לשמוע תשובה אמיתית וכנה . תודה

27/09/2011 | 23:10 | מאת: ד"ר אברהם כץ

בשנים האחרונות הוכח שקבלת "מכות " לראש אכן עלולה לפגוע ביכולות למידה וריכוז . הפגיעה לטווח ארוך היא יותר משמעותית ( לדוגמא - קסיוס קליי ) . אין דרך להעריך ולנבא פגיעה קוגניטיבית ולדעת אם היא תלויה בעוצמת המכה , במכות חוזרות או מה קורה עם משתמשים במגן ראש תמשיך להתאמן ולהינות ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך