ck גבוה 377

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

29/08/2011 | 09:11 | מאת: ליען

שלום האם ניתן להוריד את רמת ה ck בדם? האם זהו נזק הפיך לשרירים?

30/08/2011 | 00:31 | מאת: ד"ר אברהם כץ

רמת CPK בדם עולה בד"כ עם תחילת פעילות גופנית מאומצת ואז הערכים חוזררים לנורמה עם הפסקת הפעילות למספר ימים . רמת אנזים זה עולה גם עם נטילת תרופות בעיקר להורדת שומני הדם . יש גם מחלה נדירה , משפחתית שמלווה בערכי CPK גבוהים , אבל לא בערכים שהוצגו בשאלה . במקרי ספק אפשר לבקש מרופא המשפחה שיבדוק איזואנזימים של CPK על מנת לוודא שהמקור הוא שריר ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך