כאבים באגן והתכווציות שרירי הרגל!

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

28/05/2011 | 19:56 | מאת: נועם כהן

שלום,משרת כלוחם ביחידה מובחרת(הרבה עומס על הגוף במהלך המסלול שנגמר לפני שנה.) כאבים באזור הישבן ,כאב חד במהלך ריצה מזה מספר חודשים.בצילום אגן נמצא CAM אך על פי האבחנה התופעה של CAM HIPE יוצרת כאב באזור המפשעה.בצילום CT גב נמצא שני בלטים קלים מאד בחוליות L4-5. מזה חודש לא רץ,ישנם התכוצויות חזקות מאד בגל רגל שמאל.גם הבלטים ,גם הכאב בישבן בצד שמאל. כרגע המערכת הצבאית לא מוצאת פתרון (מטופל פיזיותרפיה קבוע). עצות?

29/05/2011 | 21:50 | מאת: ד"ר אברהם כץ

תיאור הכאבים לוקה בחסר . האם הם מופיעים לאחר מאמץ , במנוחה , מוקלים במאמץ , באיזה חלק של הרגל ועוד . לפי התיאור הכאבים נובעים עקב גירוי כלשהוא בשרירים ולא בעמוד שדרה מה זה CAM ? ד"ר כץ

03/06/2011 | 09:16 | מאת: נועם כהן

ראשית,תודה על התשובה. שנית,הכאב המוזר בישבן קורה בזמן מאמץ בעיקר ריצה מהירה ועליות. לאחר ריצה או מאמץ מתחילים התכוצויות שרירים לאורך כל הרגל מהישבן ללמטה. CAM HIPE - http://www.hipfai.com/ תודה מראש

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך