ריצה במקום

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

12/03/2009 | 08:30 | מאת: משה

שלום שלום אני עושה ריצה מהירה במקום תוך הרמת ברכיים במשך דקה כל בוקר, כל יום.(בנוסף אני מבצע כל יום 20 כפיפות בטן ו30 שכיבות שמיכה גם כל בוקר). אני מבצע זאת ממש מיד אחרי הקימה בבוקר. השאלה שלי היא האם מותר להעלות את הדופק בצורה מהירה ישר אחרי שקמים בבוקר ?האם זה לא מזיק ללב? והאם זה לא פעולה אנארובית מה שאני עושה? תודה משה

14/03/2009 | 23:25 | מאת: ד"ר אברהם כץ

מה שאתה עושה בבוקר זה "התעמלות בוקר " ואתה מפעיל מערכות שונות של שרירים וזה בסדר גמור , לא פוגע בלב ואני בטוח שהתרגילים הללו מכינים אותך היטב לקראת הפעילות היומיומית שלך . בצבא עד היום מקובל לעשות "התעמלות בוקר " וליותר מבוגרים בינינו ודאי זכורה הפינה ברדיו כל בוקר (של מיכאל בן חנן ) והיתה גם סדרת תרגילים של חיל האויר הקנדי (5BX קראו לה ) של חמישה תרגילים לעשות כל בוקר . בכל פעילות ,ב - 15 עד 20 השניות הראשונות השרירים מקבלים אנרגיה בדרך אנארובית עד שהמערכת האירובית נכנסת לפעולה . ד"ר כץ

15/03/2009 | 08:08 | מאת: משה

15/03/2009 | 08:19 | מאת: משה

ד"ר אברהם כץ מהם תרגיךי 5BX? האם אתה יכול להסביר לי בקצרה מהם התרגילים או לתת לי קישור לאתר שמסביר מהם התרגילים הללו? שוב תודה ושבוע טוב משה

19/03/2009 | 14:18 | מאת: משה

ד"ר אברהם כץ שלום בקשר לתעמלות בוקר כמו ריצה במקום. האם שמעת על הענין הזה שיש רגישות מסוימת של שריר הלב בשעות הבוקר?האם לא מסוכן להתאמן ישר שקמים מהשינה? האם לדעתך כדי שאני התאמן בשער חלקי היום ולא דווקה בבוקר? תודה רבה משה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך