נימול כף הרגל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

14/02/2009 | 20:24 | מאת: דרור

אני מנסה לחזור באיטיות אך בנחישות לריצות למרחקים בינוניים 10-15 ק"מ, אך כבר בחימום לאחר 500 מטר, שריר התאומיים בעיקר ברגל ימין, בתחושת קיווץ גדולה, ולאחר 2-3 ק"מ הרגשת הרדמות כף רגל ימין לא מאפשרת להמשיך לרוץ. רץ בנעליים שהותאמו היטב (1062 NB) והם אינן לוחצות- משוחררות היטב, גם גרביים לא לוחצות. מתיחה טובה, משחררת את הנימול אך לאחר המשך ריצה- שוב חוזרת התופעה בן 44, כושר גופני טוב, עודף משקל קטן, ב CT מאובחן L4-5, בקע אחורי מרכזי גורם ללחץ ניכר על השק התקאלי, נקבים בינחוליתיים חופשיים, מבנה גרמי תקין L5-S1 בקע אחורי מרכזי גורם ללחץ ניכר על השק התקאלי, נקבים בינחוליתיים חופשיים, מבנה גרמי תקין רקמות רכות פרהווטבליות שמורות אודה מאוד להתיחסות דרור

17/02/2009 | 15:03 | מאת: ד"ר אברהם כץ

האזור שבו אתה מרגיש את הרגשת הנימול מתאים לאזורי העיצבוב של העצבים שיוצאים בין החוליות התחתונות של עמוד שדרה מתני והחוליה הראשונה של עצם העצה L4-5 S1 מה שמומלת לעשות , להשתמש בחגורת גב בעת הריצה ולחזק את שרירי הגב והבטן אפשר בחדר כושר ואפשר בבית על ידי כפיפות בטן לחיזוק שרירי הבטן והרמת הגו בעת שכיבה על הבטן , יחד עם הרמת רגלים ישרות (שהגוף יהיה קעור כלפי מעלה ) , לחיזוק שרירי הגב ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך