כאב מעל הברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

21/04/2010 | 20:40 | מאת: חנן

שלום, לפני כ - 10 שנים, נחבלתי במשחק כדוררגל בהתנגשות ברך עם ברך. לאחר בדיקת MRI, נמצא כי יש מים בברך. ביצעתי פיזיוטרפיה, ללא ניתוח. כאשר הייתי מאמץ את הרגל (שמאל), היית חש בכאב ממש מעל הברך, עם הרגשה שהירך כל הזמן "כבד" משמעותית מרגל ימין התקינה. במהלך חילופי מזג אויר, שוב הייתי מרגיש כבדות מעל לברך שמאל. לאחרונה, מזה כ - חצי שנה, אני חש כאב המופיע כמעט בכל יום. אנסה להסביר את הסימנים לכאב. אדגיש כי תחושת הכאב הינה לא תחושה של דקירה, אלא תמיד תחושה שהרגל כבדה. 1. כאשר אני נוהג ברכב עם מהלכים, אני מרגיש את הכבדות והכאב ברגל משום שאני מאמץ את השריר של הירך 2. כאשר אני הולך הרבה יחסית, אני מרגיש כבדות. 3. כאשר אני משחק כדורגל, לאחר מס' דקות אני מרגיש את הרגל כבדה עד כדי שממש קשה לי לבעוט עם הרגל. 4. כשאני מתכופף, נשמעים מס' רב של קליקים. 5. כאשר אני יושב על כסא ומרים קצת את הרגל, אני מרגיש את הכאב בשריר הירך. שכחתי לציין פרט חשוב כי כאשר אני מרים משקל (לדוגמא, קניות בסופר או תיק כבד), אני לרוב מרגיש את הכאב. גם כאשר אני מניח את רגל ימין על ירך משאל, אני ארגיש את הכאב לאחר מספר דקות. לסיכום, אני מרגיש לעיתים תכופות את הרגשת הכבדות ממש מעל הברך. אני, שהייתי נער שיחקתי הרבה במשחקי כדור. אני סבור כי כדורגלן עם בעיה שיש לי כפי שתיארתי, אינו יכול להמשיך לשחק. מבקש את עזרתך לקבלת מידע בנושא. נ.ב. בכל שנותיי, אני זוכר כי תמיד חיפשתי רפלקסים בברך אולם אף פעם לא הצלחתי להקיש לעצמי על הברך ולראות את הרפלקס. בזמן האחרון אני כן מצליח לגרום לרפלקס ובעת הרפלקס, אני מרגיש את השריר כאילו הוא נכנס ממש מעל הברך וזהו הכאב שאני מרגיש. הלוואי והייתי יודע להגדיר בדיוק מה הבעיה ומה אני מרגיש. מקווה שניתן היה להבין. אולי עוד דבר שיעזור,. אני חש כאילו כל הזמן השריר שמעל הברך מקדימה, כל הזמן כאילו מתוח או מופעל.

24/04/2010 | 20:08 | מאת: ד"ר אברהם כץ

עיקרי הטיפול בכאבי ברכים הם חבישה אלסטית וחיזוק שרירי הירך שתומכים בברך . כמובן שעל מנת לאתר את הבעיה , צריך לבדוק את הברך . ד"ר כץ

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך