פגם לכל עובי הסחוס

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

01/07/2020 | 10:57 | מאת: איתן

לאחר MRI ברך שמאל קבלתי את הפענוח הבא: מודגם פגם לכל עובי הסחוס המכסה את האפקס ואת הפסט הלטרלי של הפיקה בקוטר 1 ס"מ במישור הצדדי פנימי ובגובה 1 ס"מ, מודגמת בצקת לשדית סובכונדרלית בסמוך. האורתפוד שלי אומר שאין מה לעשות עם זה חוץ מזריקות PRF(לא PRP). האם זה המקרה? האם אי פעם אוכל לחזור להתאמן או לעשות דברים של מעבר לתפקוד היום יומי? תודה מראש

03/07/2020 | 05:23 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב פגם סחוסי מאחורי הפיקה בהחלט יכול לגרום לכאבים. הטיפול השמרני במיקרים אלו יעילים ביותר והם כוללים פיזיוטרפיה וכן מגוון הזרקות. המלצתי היא להתחיל עם פיזיוטרפיה ואם יש צורך בהחלט ניתן לשלב זריקות (לא חייב PRF, PRP). הפרוגנוזה הינה טובה ולכן סביר להניח כי תוכל לחזור לפעילות ספורטיבית. בהצלחה.

05/07/2020 | 10:15 | מאת: איתן

תודה על המענה המהיר

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך