קרעים ברצועות ברך : תאונת דרכים

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

13/05/2020 | 18:30 | מאת: יובי

שלום מומחה יקר.בבקשה אם תוכל להסביר את ההשלכות של פענוח ה mri. מה עלי לעשות?אפשר ללכת על הרגל?מצריך ניתוח? ממצאים:פרגמנט גרמי בגיד הפטלרי הדיסטלי.בצקת מינימלית בגבשושית הטיביאלית. עיבוי ואות חריג של הגיד באיזור אחיזתו. קרע חלקי של הסיבים השטחיים ב mcl פרוקסימלי. קרע מלא של ה mcl העמוק. קרע מלא של mpfl. עיבוי ואות חריג לאורך ה acl.הרצועה רציפה. pcl תקין. קרע חלקי ב fcl פרוקסימלי. אות חריג ועיבוי לאורך גיד הפופליטאוס.מבטא מתיחה. בצקת הריקמות הרכות בשריר הפופליטאוס ובשוק פרוקסימלי. ללא עדות לקרע בשני הסהרונים. סחוס הפיקה תקין. הודגם נוזל תוך פרקי בכמות רבה. ציסטה פופליטיאלית קטנה. לסיכום:-קרעים ברצועות קולטרליות וב mpfl -מתיחה של ה acl -אוסגוד שלאטר כרוני פעיל עם שחיקה קלה באיזור הגבשושית הטיביאלית

15/05/2020 | 05:50 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום יובי הפגיעה שלך בברך מורכבת מקרעים במספר רצועות- הרצועות המייצבות הצידיות של הברך וכן הרצועה הפנימית של הפיקה. בנוסף נראית מתיחה של הרצועה הצולבת הקידמית. אין מניעה מלדרוך על הרגל אך מומלץ לעשות זאת עם סד מקבע. המלצתי היא בדיקה על ידי אורטופד מומחה ברך לצורך המשך טיפול עם אופציה ניתוחית. בהצלחה

24/06/2020 | 05:40 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום יובי בדיקת ה- MRI מראה כי ישנה פגיעה של הרצועות הצידיות בברך וכן ברצועה הפנימית שנאחזת בפיקה. תפקידן של הרצועות הצידיות לתת יציבות לברך. הייתי ממליץ בשלב הראשון להתנייד עם סד. בנוסף מומלץ להיבדק על ידי מומחה ברך לצורך המשך טיפול. בהצלחה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך