ארתרוסקופיה של ברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

08/05/2020 | 13:39 | מאת: ZHR

ביצעתי ארתרוסקופיה לפני כחודשיים בברך שמאל מיניסקוס לטרלי. התוצאה :הקרן האחורית הוסרה כליל. נשארה קרן קידמית דקה.וישנה שחיקת סחוס דרגה 4. לציין כי אני בן 42 ועברתי כבר ארתרוסקופיה בברך זו לפני 17 שנה. היום חודשיים לאחר הניתוח עדיין יש נעילות בברך והרגשה כי עדיין יש חלק שזז בברך. שאלתי:האם הקרן הקידמית השתחררה ממקומה ו"מטיילת"" בברך ?האם חלק ממינסקוס יכול להיתנתק ממקומו למרות שבעת הניתוח הקרן הקידמית היתה במקומה? כאשר אני מיישר את הברך החלק עובר מאחורי הברך ומונע כיפןף של הברך וכן הפוך בכיפוף החלק שזז מונע יישור. החלק זז ומטייל בברך ונועל אותה איפה שניתקע .האם זוהי הקרן הקידמית? האם צריך לבצע ניתוח חדש כדי להוריד את החלק ש"מטייל" בברך?

11/05/2020 | 04:05 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב קשה לענות האם הקרן הקידמית/חלק ממניסקוס או סחוס ניתק ו״מטייל״ בברך אך בהחלט לאור תחושתך ובהתחשב בכך שאתה מרגיש נעילת ברך יש חשש לגוף חופשי הנע בברך. המלצתי היא לפנות לרופא המנתח על מנת להיבדק בצורה קפדנית ואפשרות לביצוע MRI חוזר. בהחלט ישנה אפשרות לניתוח חוזר. בהצלחה

15/05/2020 | 00:13 | מאת: ZHR

תודה רבה מקרב לב

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך