עזרה קטנה בפענוח MRI ברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

19/03/2020 | 16:28 | מאת: דניאל

שלום, יש לי שאלה לגבי מה שרשמו לי, הכל היה תקין חוץ מ: המניסקוסים - לטרלי: מצב לאחר הצטלקות קרע ורטיקלי בקרן האחורית. מדיאלי: שינוי ניווני אופקי בקרן האחורית עד לכדי קרע אופקי עם FLAP מצולק מניסקוטיביאלי סחוס הפיקה - שמור. סחוס הטרוכלאה- פגם קטן בחלקה האמצעי. אשמח להבין מה הנתונים האלו אומרים, ממה שאני רואה אין קרע מלא אבל אולי בכל זאת אזדקק לניתוח לתפירה או הסרה של המניסקוס? תודה

20/03/2020 | 05:33 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב הבדיקה מראה כי במניסקוס החיצוני היה בעמבר קרע אך כעת ניראית הצטלקות (תהליך טיבעי). במינסקוס הפנימי הקרע הינו קרע שחיקתי (לא טראומטי). בפיקה- פגם סחוסי במרכז הפיקה. הטיפול ההתחלתי הינו טיפול שמרני הכולל פיזיוטרפיה והזרקות למיניהם (במידה ואתה סובל מכאבים). באם לא עוזר, הטיפול הוא ניתוחי. רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך