כאבי ברכיים תשובת מיפוי אשמח לעזרה מה זה אומר

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

01/01/2020 | 07:03 | מאת: Karin

ם תיאור שירות שעת ביצוע תאריך ביצוע מיפוי עצם ו\או מפרק18.09.19 בוצע מיפוי עצם כל גופי, כולל SPECT ברכיים. קיימת קליטה מוגברת מוקדית בשטח ארטיקולרי של לטרל פמורל קונדייל דו-צדדי בסמוך לאזור אינטרקונדילרי. הממצאים חשודים לנזק אוסטאוכונדרלי. כמו כן, קיימת קליטה מוגברת בחלק אחורי של משטח ארטיקולרי בלטרל טיביאל פלטו דו-צדדי יותר משמאל. לא ניתן לשלול נזק של קרן אחורית במניסקוס לטרלי דו-צדדי. לאור מעורבות סימטרית של ברכיים התמונה במיפוי חשודה לנזקים בעקבות טראומה בילטרלית )לדוגמא קפיצות מגובה( או stress injury. מומלץ המשך בירור רדיולוגי על פי שיקול קליני. שאר השלד תקין.

04/01/2020 | 07:10 | מאת: ד״ר אייל גנסין

הבדיקה מתארת פגיעה אפשרית של החלק הסחוסי והעצם בחלק החיצוני של הברכיים. כמו כן אפשרות לפגיעה של המניסקוס החיצוני בשתי הבירכיים. מומלץ להיבדק על ידי מומחה ברכיים. בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך