קרע ברצועת הMCL בברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

19/11/2019 | 23:54 | מאת: אור

היי נפלתי ונחבלתי בברך ונשלחתי להדמיה . רציתי להבין 1. מה פירוש קרע בשכבה הפנימית של רצועת הMCL באזור האחיזה הפמורלית. בצקת חיצונית סביב הרצועה וקונטוזיה לשדית . 2. אני בת 57 סובלת מפיברומיאלגיה , אחרי חודש פיזיותרפיה עדיין יש כאבים שמעירים משינה והליכה לא יציבה אך עם זאת יש שיפור קל בתפקוד . האם בגילי יש צפי לחזרה לתפקוד תקני ואפס כאבים בעתיד ? 3. האם על סמך מה שתיארתי יתכן שאצטרך התערבות כרורגית ? (אין פגיעה ברצועות נוספות או במיניסקוסים) 3. מלבד פיזיותרפיה יש עוד דרכים אני יכולה לעשות כדי לשפר ואולי אף לתקן לחלוטין את מצב הברך ? תודה 🌷

20/11/2019 | 03:43 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב הפירוש הינו כי נקעת את הרצועה הצידית הפנימית של הברך במקום האחיזה שלה וכן יש עדות לחבלה בברך. חבלות מסוג זה יכולות לקחת מספר רב של שבועות (עד 10-12 שבועות) עד לריפוי מלא. ברוב המיקרים לא זקוקים להתערבות ניתוחית בפגיעה זאת והטיפול המומלץ הינו המשך פיזיוטרפיה. רק בריאות.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך