קרע במיניסקוס - האם ניתוח הכרחי?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

05/11/2019 | 18:37 | מאת: משה

היי בן 35, באמצע טיול התחילה לכאוב לי מאוד הברך. בבדיקה עם אורתופד נשלחתי לMRI שתוצאותיו הן : קרע של המיניסקוס המדיאלי קרע של המיניסקוס הליטרלי. ממצאים חשודים הפרעת מעקב פטלה. שבירת עצם תת-חמצן בקונדיל פמורלי מדיאלי. איבוד סחוס קל מהתא המדיאלי, הליטרלית איבוד סחוס מתון מהפטלה. הומלץ לי על ניתוח למרות שאני כיום לא מרגיש ממש כאב אלא הכאב פחת מאוד ביחס לטיול ואפילו חזרתי לרכב על אופניים וכו'. רצתי לדעת האם ניתוח מקובל במקרים כאלה או שמומלץ לנסות טיפול שמרני ראשית (אפוסתרפיה, פיזותרפיה וכו').

08/11/2019 | 04:22 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב בהחלט מקובל לנתח במקרה כזה אך יש לזכור כי בדיקת הדמייה הינה רק גורם אחד שנלקח בחשבון. שאר הגורמים שצריך לקחת בחשבון הינם כאב, רמת פעילות ואיכות החיים. בנוסף כדאי גם לדעת מה היתרונות והחסרונות בכל טיפול. מומלץ להתייעץ עם מומחה ברך לפני קבלת ההחלטה. רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך