ממצאי בדיקת MRI ארטרוגרפיה פרק ירך ימין

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

22/06/2019 | 07:40 | מאת: הרצל

ממצאים: מודגמת בליטה גרמית באספקט של אזור מעבר בין ראש לצוואר הפמור המחשידה לתפס אצטבולו פמורלי מסוג CAM. מודגם גם כיסוי יתר של ראש הפמור עי" הקיר האחורי של האצטבלום, ממצא מחשיד גם לתפס אצטבולו פומרלי מסוג PINCER. מודגם קרע אלכסוני לרוחב הלברום הקדמי עליו עם שבב לברום מנותק חלקית מתחת למיטת הקרע. ממצא המתאים לקרע "ידית דלי". מודגם פגם אוסטאוכונדרלי האספקט הקדמי של האצטבולום באזור מעבר בין הלברום הקדמי עליון לאצטבולום בקוטר 1.8 ס"מ במישור הקורונלי {חתך 6 סדרה 401}עם בצקת לשדית מינמאלית טוב כונדרלית בסמוך. מודגם קרע בבסיס הלברום האחורי עם פגם לכל עובי הסחוס בסמוך בקוטר 1.2 ס"מ במישור הקורונלי {חתך 11 סדרה 401}. מודגם דלדול של הסחוס במכסה את ראש הפמור . הקפסולה מודגמת שמורה. הרצועות הפמורליות מודגמות תקינות. מודגם מעבר של חומר ניגוד אל הבורסה האילו-פסואסית סיכום: ממצאים כמתואר דרושה השוואה לבדיקות קודמות. אשמח להתייחסות ומה אפשר לעשות תודה מראש.

22/06/2019 | 20:31 | מאת: ד״ר אייל גנסין

שלום רב ממצאי ה- MRA מדגימים מספר פתולוגיות הקשורות לעצם (תפס אצטבולו פימורלי ופגם אוסטאוכונדרלי) וכן פגיעה במעטפת של האצטבולום (לברום). ממצאים אלו בהחלט יכולים לגרום לכאבים בזמן ניוד. השאלה שצריכה להישאל היא האם יש לך פגיעה באיכות החיים (כאבים) המגבילים אותך. באם כן, ישנן פעולות ניתוחיות ארטרוסקופיות היכולות לתת פיתרון לכך. בהצלחה.

23/06/2019 | 15:00 | מאת: הרצל

אכן יש כאבים בפעילות בהליכה של כמה דקות אתה יכול ברשותך להמליץ לי על מנתח טוב שמתמחה בארתרוסקופיה ירך אשמח להתייחסות תודה רבה

25/06/2019 | 05:35 | מאת: ד״ר אייל גנסין

המטרה של פורום זה הינו ייעוצים בנושאי ברך וירך ואיננו עוסק בהמלצות לרופא כזה או אחר. מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה. רק בריאות

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך