קרע גדול במניסקוס עם ציסטת בייקר

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

04/04/2018 | 09:33 | מאת: מיי

שלום אני בת 46 מאמנת כושר, אובחן אצלי בבדיקת mri לפני כשנה וחצי קרע די גדול במניסקוס , בהתחלה היו לי כאבים חזקים אך כיום אחרי עבודה שונה עם הרגליים והפסקה עם הריצה הכאבים מאוד מינורים , רק שאני עושה עבודה מאוד מאומצת אני מרגישה צביטה בברך בתנועה סיבובית ובכריעה ההתלבטות אם לעשות את הניתוח או לא, האם אם לא אעשה זה יגדל ובגיל מאוחר יותר זה יפריע לי יותר, נהגתי לרוץ הרבה והפסקתי האם אני יכולה לרוץ עם קרע? תודה על תשובתך

04/04/2018 | 09:42 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, קרע מניסקוס בגיל 46 אינו בהכרח אינדיקציה לניתוח. מאידך נראה כי הפגיעה מגבילה אותך באיכות החיים עקב עיסוקך ולכן יכול להיות שתרוויחי מארתרוסקופיה. באשר להחמרה אינני יכול להגיד באופן חד משמעי כי תחמירי את הקרע במידה ותרוצי אך ללא ספק קיים סיכון שכזה. גם במצב של החמרה לא בהכרח תנותחי. לסיכום- אם הכאבים מגבילים אותך ופוגעים באיכות החיים על אף טיפול פיזותרפי או במידה וקיימת הגבלה בטווח התנועות של הברך (נעילות) הייתי ממליץ על ניתוח ארתרוסקופיה שהשיקום ממנו הינו יחסית קצר לא קשה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך