לאחר אורתוסקופיה ברך שמאל

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

28/03/2018 | 02:56 | מאת: ליאור

שלום .. לפני 5 חודשים קרעתי את רצועת MCL ובגלל שעבר כל כך הרבה זמן והטיפול השמרני לא עבד הכניסו אותי לאורותסוקפיה חוקרת לפני יומיים .. באותורסקופיה ראו שאין פגיעה במינסקוסים וברצועה הצולבת אבל יש דחיסה של הסחוס .. אמרו לי שרק ניקו את הברך זאת אומרת שטפו ולא עשו כלום כי גם אין להם גישה לMCL דרך האורותסקופיה .. עכשיו המנתח לא היה כל כך ברור איתי ולא הבנתי ממנו .. במקרה של דחיסה וכניראה שיש עדיין קרע בMCL מה אני אמור לעשות ? להתחיל שיקום בהקדם ? הדחיסה של הסחוס עוברת לבד ? משחק כדורגל בן 16 וחצי .. כמה זמן ניראה לך הפציעה הזאת עוד תימשך ועד שאוכל לחזור לפעילות מלאה אחרי שיקום והאם זה עובר בלי התערבות ברצועה ולשחזר אותה או משהו כזה ? תודה רבה מקווה מאוד שתענה ..

28/03/2018 | 16:37 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, פגיעה סחוסית יכולה להוות פציעה מתסכלת מאוד כמו כן פגיעת MCL מכיוון שלרוב אין מנתחים פציעה זו. על מנת להעריך את מידת הפציעה יש לבדוק אותך אל מול עיון בבדיקת הMRI ודו"ח הניתוח. הייתי פונה להערכה חוזרת ע"י מומחה בפציעות ספורט כעת.

28/03/2018 | 18:29 | מאת: ליאור

יש לי תור לרופא שניתח אותי בעוד שבועיים .. במקרה של פציעה כזאת מה עושים איך היא אמורה לעבור? אני כבר הרבה זמן בפציעה הזאת ומרגיש כאילו אני לא יחזור לשחק כדורגל בחיים .. אולי יש מקום לשחזר תMCL או לעשות משהו בנוגע לדחיסה ? בבקשה תענה תודה ..

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך