קרע וניתוח ברצועה בברך

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

26/02/2018 | 22:14 | מאת: ליאור

שלום אני בן 16 משחק כדורגל בקבוצה ולפני 5 חודשים קרעתי את הMCL בברך התחלתי לטפל ולאחר חודשיים מהפציעה התחלתי עם ריצות ואחרי כמה פעמים שעשיתי ריצות באחת הריצות הרגשתי שהרצועה עוד פעם נקרעה ומאז עשיתי MRI נוסף ועדין יש קרע בMCL ובהמלצת הרופא עשיתי זריקת PRP לפני 4 שבועות ומאז הקריעה החוזרת אין כל כך שיפור והכל זז נורא לאט וניראה כאילו יקח עוד מלא זמן עד שאוכל לחזור לשחק כדורגל אני מרגיש כאילו כלום לא מתקדם כבר 3 חודשים מאז שקרעתי שוב קשה לי ללכת רגיל ורציתי לדעת בבקשה האם יש מקום לנתח במקרה כזה ובבקשה אם תוכל להגיד לי כמה זמן השיקום לאחר ניתוח של הMCL ועד שאני יוכל לחזור לשחק כדורגל ולפעילות מלאה לאחר הניתוח ? תודה מקווה שתענה בבקשה ...

21/03/2018 | 22:49 | מאת: ד"ר עופר זקס

הי, ניתוח שחזור MCL הינו ניתוח נדיר יחסית מכיוון שלרוב הרצועה מחלימה ללא התערבות. במידה והקרע הוא בדרגה מתקדמת וישנו חוסר יציבות שלא מסתדר בטיפול שמרני יש לנתח. במידה ובוצע ניתוח מדובר ב6-8 חודשים עד חזרה לפעילות מלאה כולל כדורגל. בברכה.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך