שלום- אשמח לדעת מה עושים במקרה הזה?

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

09/11/2017 | 19:59 | מאת: ירון בן 37

שואל שוב, כי נראה לי שהשאלה שלי נשכחה.. אשמח למענה . תודה רבה שלום, הנה ציטוט סיכום של MRI בברך- * קרע לא גדול במיניסקוס המדיאלי עם יצירת Flap. * קרע שלם של ה ACL. * ללא פגיעה בסחוס בשלושת המדורים. * ציסטת בייקר עם פקיעה חלקית. אמנם הייתי אצל הרופא, אבל לא כ"כ הבנתי. 1. אשמח להבין, מה יש לי בברך? 2. מה הטיפול היעיל, במקרה שתיארתי? פיזיותרפיה, אפוסתרפיה, או שחובה ניתוח? 3. במידה ולא אעשה שום טיפול, האם יכול להחלים מעצמו או לחילופין לגרום להדרדרות? 4. אני בן 37, ומאוד רוצה לחזור לדווש באופניים, ריקודים, ומכון כושר. האם זה עלול להזיק? תודה רבה

11/11/2017 | 22:30 | מאת: ד"ר עופר זקס

שלום, ניתוח שחזור צולבת אינו חובה. באשר לפגיעה המניסקאלית- הקרע יכול לגרום לכאב והגבלה בתנועה ועל כן הייתי שוקל לנתחו. במידה ואתה פעיל מאוד בתחום הריקוד ובמידה ואתה חש חוסר יציבות ניכר בברך אז יש לשקול ניתוח לשחזור צולבת (בעל שיקום ארוך יותר). פיזותרפיה היא הפיתרון הראשוני בין אם תחליט להינתח ובין אם לא. הנזק המניסקאלי יכול להחמיר עקב הקרע הראשוני ועקב הפגיעה ביציבות הברך (קרע בצולבת). בהצלחה

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך