ניתוח ברך לשחזור צולבת קידמית

דיון מתוך פורום  ארתרוסקופיה של הברך והירך

25/01/2017 | 00:13 | מאת: בנימין

בן 45. קרע ב acl ובמיניסקוס המדיאלי. עוסק בגודו. ברך כמעט ללא בריחות אך עם כאבים. הומלץ עם שחזור צולבת. כאשר שאלתי מדוע לא להסתפק בתיקון המיניסקוס שכן הברך יציבה נעניתי שתיקון/הוצאת המיניסקוס תפגע ביציבות ובנוסף לכך רצועה קרועה (גם אם הברך יציבה) עשויה לגרום לנזקים נוספים כמו מיניסקוס וסחוס. האם אתה מסכים שגם אם הברך יציבה עדיף ללכת ישר לשחזור צולבת ?

10/02/2017 | 20:50 | מאת: ד"ר איתמר בוצר

בנימין היקר, ראשית ניתוח לשחזור צולבת הוא לא ניתוח לכאבים אלא ניתוח לייצוב הברך. במידה והברך יציבה, לפי הפרוטוקול שאני עובד לפיו, אין צורך בביצוע שחזור של הצולבת. בגיל 45, עם סיפור כמו שלך, היתי ממליץ לטפל במניסקוס בלבד, רק במידה ותהיה תחושה של חסר יציבות בהמשך לשקול התאמה לשחזור של הצולבת.

מנהל פורום ארתרוסקופיה של הברך והירך