מתן אסטופרם לאחר הזרעה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

19/11/2020 | 10:01 | מאת: ש.ב

לאחר זריקות של שבוע עם מנפור ומעקב זקיקים נמצא כי בשחלה השמאלת היו 7-8 זקיקים בגודל של 15 ובשחלה הימינית זקיק אחד בגודל 20 , רירית רחם 10 מ"מ. לאור הנ"ל בגלל חדש לריבוי עוברים וגירוי שחלתי הוחלט במקום מתן אוביטרל לתת דקפפטיל ולהמשיך עם ההזרעה כמתוכנן. ב-16.11 וב-17.11- עשינו הזרעה. והרופאה רשמה מתן של אסטופרם ואנדומטרין כתמיכה למשך שבועיים עד הבדיקת דם. רק אציין שאצלי ובעלי הכל תקין ולפני שנה וחצי עברתי הריון חוץ רחמי ומאז לא מצליחים להיקלט. השאלה היא האם נכון לתת גם אסטופרם כתמיכה בנוסף לאנדומטרין?

21/11/2020 | 12:29 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אם יש ריבוי זקיקים, הסכנה היא של הריון מרובה עוברים. סכנה זו אינה מוקטנת גם אם נותנים דקפפטיל ותמיכה באסטרוגן ופרוגסטרון.

מנהל פורום טיפולי פוריות