טיימינג של מעקב זקיקים - לקראת הזרעה על בסיס טבעי..

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

07/11/2020 | 14:59 | מאת: חן

שלום פרופ .משיח .. ו..תודה.. אנא חוות דעתך .. ו..המלצה ..ממש מבקשת.. כרגע ביום ה - 10 למחזור , ומחר אני אמורה לבוא למעקב זקיקים . בריאה לחלוטין , הכל תקין .. רק פשוט אין לי בן זוג.. . המחזור שלי סדיר לגמרי - כל 27 יום . שאלותיי אלייך בבקשה : 1. האם כשמקבלים - ווסת במחזור ספציפי ביום ה-27 - ניתן להסיק מכך ביום קסלת ווסת זו - שהתקיים ביוץ בוודאות ושהוא היה בוודאות לפני 13 \ מקסימום לפני 14 יום ? או שיכול להיות לדוגמא - ביוץ ביום ה- 11 והווסת תגיע בכל זאת ב- יום ה-27 ? ... 2 . לאור כך שיש לי מחזור סדיר - חשבתי לוותר על ההגעה מחר (מחר-יום ה-11) למעקב הזקיקים מאחר וממיילא - אני לא חושבת שהביוץ יהיה מחר . ובנוסף - יש לי אולטרסאונד ווגינלי אצל רופא הנשים אצלי ביישוב ביום ה- 12 - כך שהוא כבר יוכל לומר לי מה גודל הזקיקים - ואם ייראה זקיקים 18 ומעלה אני יכולה לגשת להזרעה אפילו אחרי התור עימו ... הנסיעה למעקב הזקיקים ממש רחוקה לי - וחשבתי לבצע את המעקב ביום ה- 13 על הבוקר (ואם לא היה ביוץ - ) לעשות הזרעה מיד לאחר מכן .. מה דעתך בבקשה?.... 3. האם זה בסדר פזיולוגית לבצע הזרעה מיד לאחר US? הכוונה מיד לאחר מעקב הזקיקים .. 4. לגבי אביטרל .. האם ניתן לוותר במקרה שיש מחזור סדיר ושבמעקב הזקיקים הכל נראה מוכן להזרעה ?.. (למשל זקיק 18 ממ ומעלה , LH גבוה מספיק , ..אסטרדיול גבוה מספיק וכמובן לפני שהיה ביוץ..) פליז תשובתך .. עם הסברים כמה שניתן ... ממש תודה...

09/11/2020 | 09:33 | מאת: פרופ' משיח שלמה

להלן תשובותיי: 1.כן כמעט בוודאות מוחלטת. 2.נראה הגיוני 3.בהחלט בסדר. 4. קשה מאד לעשות טיימינג מדויק של הביוץ לשם הזרעה-ללא אוביטרל

מנהל פורום טיפולי פוריות