חוות דעתך בבקשה...........

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

03/02/2020 | 06:07 | מאת: עמנואל

אנוכי בת 40 עם בעיית רזרבה שחלתית. בגיל 37 התחלתי טיפולי פוריות מזרע תורם. 5 הזרעות עם הורמונים ללא הצלחה ו6 מחזורי ivf שבכל מחזור כזה נשאבו ביציות בודדות בלבד ולא תמיד בכלל הצליחו להפרות אותן. במחזור ה6 של ivf הריתי ( דקה לפני תרומת ביצית....). כיום יש לי ילד בן שנה מהריון שהסתיים בניתוח קיסרי עקב מצג עכוז. מזה כ3 חודשים חזרתי לטיפולי פוריות ובצעתי 2 סבבים של ivf שפעם הראשונה נשאבו 2 ביציות והופרו 2 עוברים והחזרה יום 3 בדרגה A8. בסבב האחרון נשאבה ביצית אחת שהופרתה גם כן והוחזר עובר A4 ביום 2 רירית רחם עובי 9 מ"מ. בניגוד לתוצאות טרם ההריון כעת הביציות הבודדות שנשאבות מופרות ויש עוברים יפים מה שלא היה קודם בכלל. לדעתי זה בגלל זרע התורם שהקפדתי להמשיך עם הזרע שאיתו גם הריתי. לכאורה הכל נראה טוב אך אין הריון לצערי הרב. חשוב לי לציין כי לאחר הסבב הראשון שבצעתי לאחר הלידה כאשר הוחזרו 2 עוברים יפים ולא נקלטו החלטתי לבצע היסטרוסקופיה. להלן התוצאה: הכל תקין למעט שניצפה פתח חצוצרה שמאלית בלבד. חשבתי להמשיך בטיפול טבעי ללא הורמונים. הציעו לי בפרוטוקול הבא את הדבר הבא: להתחיל ביום 1 למחזור עם זריקת דקפפטיל ואז החל מיום 2 למחזור לצרף 300 פרוגובריס עם הדקפפטיל כך כל יום עד לשאיבה. לפני שאיבה אוביטרל אחד. רציתי לשמוע את חוות דעתך לפרוטוקול מסוג זה. האם לדעתך יכול להניב יותר ביציות? או ללכת על טיפול טבעי? דיי קצתי מכל ההורמונים האלה שמשפיעים עליי לרעה אך מצד שני אני מאוד רוצה ילד נוסף ומתלבטת איך להמשיך מכאן. תודה לך מכל הלב.

03/02/2020 | 19:53 | מאת: פרופ' משיח שלמה

תשובתי קצרה. בעיני עדיף מחזור טבעי בתמיכה.

04/02/2020 | 06:08 | מאת: עמנואל

פרופ האם מחזור טבעי בתמיכה - כוונתך להיעזר בהורמונים כולל צטרוטרייד עד השאיבה? או ללא כל הורמונים והתמיכה תהיה בעצם רק לאחר ההחזרה? מודה לך

מנהל פורום טיפולי פוריות