החזרת בלסטו מוקפא לאחר PGD

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/08/2019 | 15:01 | מאת: שיר

שלום פרופ', בת 39, לפני 7 חודשים עברתי הפלה בשבוע 14 בגלל טריזומיה 13, ההריון היה מטיפול IVF ראשון בגלל בעיות זרע. אחרי ההפלה הבנו שיש בעיה כרומוזומלית והתחלנו PGD. לפני 6 ימים עשיתי החזרה ראשונה של עובר בלסטו מוקפא על בסיס אוסטרופם, אתמול התחילו לי כאבי מחזור חזקים והיה לי גם חום ועכשיו יש לי כאבי מחזור תמידיים. אני לוקחת אסטרופם 3 פעמים ביום, קרינום פעמיים ו- 50 מל פרונטוגסט כל יומיים. בהריון הקודם לא הרגשתי כאבים כאלו והיו לי סימנים אחרים כמו כאבים בחזה שעכשיו אין. האם זה מעיד על אי הצלחה? אמרו לי לעשות ביטא 12 ימים לאחר ההחזרה האם ניתן לעשות גם כעבור 10 ימים? תודה מראש

14/08/2019 | 20:28 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין ברירה, צריך לחכות לבטא ואפשר לבצע זאת גם 10 ימים לאחר החזרת בלסטוציסט.

מנהל פורום טיפולי פוריות