ביוץ האם פוספס לפני שאיבה

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

12/02/2019 | 22:08 | מאת: צ

אני בת 45, לא עברתי עד היום ivf רק הזרעות נמנעתי בגלל סיכון משפחתי,התחלתי לפני כחודש ניסיון להפרייה עם מינון נמוך של הורמונים על בסיס המחזור הטבעי, הייתי אמורה לעבור שאיבה מחר, אך התבטלה, 3 ימים לפני נראה זקיק של 17 ואסטרדיול היה 1137.71, lh היה 9.82 ופרוגסטרון 0.60, הזרקתי מנופור 225 וצטרוטייד אחד ואתמול גם אותו מינון ואוביטרל בחמש לפנות בוקר. יומיים אחרי ירד האסטרדיול ל 682 והיום 222.33, אתמול נראה זקיק של 18 אך היום רק זקיקים קטנים, אני טוענת שהביוץ פוספס (יש לציין שהמחזור איחר לי ולרוב הביוץ מגיע ביום ה 15 למחזור) הפעם כנראה שהקדים. הרופא טוען שמשהו השתבש ולא פיספס את הביוץ. אשמח לשמוע חוות דעתך.

13/02/2019 | 23:49 | מאת: פרופ' משיח שלמה

אין ספק שבייצת בטרם השאיבה. איני אוהב את המושג ״פוספס״. אין ספק שהרופא עשה ככל יכותו אבל בגיל 45 הפעילות ההורמונלית יכולה להיות שונה ומשונה.

14/02/2019 | 13:37 | מאת: צ

תודה לך על תגובתך. ושאלה נוספת האם אתה גם בעד לתת מינוך נמוך של הורמונים ולשאוב ביצית אחת בפרט במצב של רזרבה שחלתית נמוכה וגיל מתקדם.

מנהל פורום טיפולי פוריות