בירור בעיית פוריות......

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

04/09/2018 | 17:56 | מאת: פזית

שלום, אני בת 36, עם 2 הריונות ספונטניים ומהירים בעברי. לידה ראשונה רגילה, לידה שניה היה ניתוח חירום וקרע ברחם, מלווה בדלקת וחסימת מעיים חלקית. כבר כשנה וחצי מנסה להיכנס להריון נוסף ללא הצלחה. צילום רחם והיסטרוסקופיה תקינים. עשינו לפני חודשיים שאיבה והחזרה, היה הריון כימי. בבדיקת MRI בטן כתבו בממצאים: "רחם לא מוגדל, במנח קדמי מעט ימני. מוקדים של אות נמוך בכל הסדרות צמוד לדופן ימנית תחתונה של הרחם כנראה סיכות ניתוחיות. מוקדים ציסטים קטנים בשחלות. בשחלה ימנית בקוטר 0.8 ס"מ מוקד טבעתי בעל אות גובה בT1 בהיקף (ס15, ת81) ואות נמוך בT2 ומרכזו ציסטי יכול להתאים לציסטה עם מרכיב דימומי קטן." האם משהו מהממצאים האלה יכול להעיד על בעיה בכניסה להריון?

04/09/2018 | 18:22 | מאת: פרופ' שלמה משיח

אחרי היסטוריה של ניתוח קיסרי דחוף וקרע של הרחם, אני מניח שהבעיה היא הידבקויות באגן. מציע גם לבצע היסטרוסקופיה כדי לשלול בעיה ברחם כגון "נישה" באזור הצלקת הניתוחית.

04/09/2018 | 19:46 | מאת: פזית

תודה על התשובה המהירה. כפי שציינתי בתיאור הבעיה, ביצעתי היסטרוסקופיה והיא יצאה תקינה. גם צילום רחם תקין. האם ממצאי הMRI תקינים אף הם? האם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעשות?

מנהל פורום טיפולי פוריות