רזרבה שחלתית נמוכה - לקראת טיפול IVF

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

09/08/2018 | 14:27 | מאת: מיכל

אני בת 34 עם FSH גבוהה 17.49 .שאר הפרופיל ההרומנלי תקין. מנסים להרות כשנה באופן ספונטני. יש לציין שיש לי ילד אחד כבן 2. FAC הראה מעט זקיקים ותמך ברמת FSH. הזרע של בעלי תקין וגם צילום רחם. כטיפול ראשוני לפני IVF הרופא נתן לי להזריק 150 גונאל אפ במשך 5 ימים אוביטרול ואז לקיים יחסים לפי יום מסויים. בבדיקת אולטראסאונד התגלתה רק ביצית בגודל 17 ממ וטען שעובי הרירית מצויין (לא זוכרת את המספר) הרופא טען שהיה מצפה ל 2 עד 3 ביציות. האם הסיכוי ל IVF מוצלח קטן ברמת תגובה כזו של הגוף ? האם העלאת מינון גם אם תעלה את כמות הביציות ל 3 -4 תהיה אפקטיבית ? יש דרכים להגדיל את כמות הביציות במקרה של רזרבה נמוכה ? עד כמה נפוץ המצב שלי ? אשמח לקבל חוות דעת מקצועית.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לך אומנם רזרבה שחלתית נמוכה. רצוי גם לבמע בדיקת AMH שמשקפת את המצב יותר טוב מ-FSH. בכל מקרה הייתי הולך ל-IVF בהקדם האפשרי וגם מגביר את מינון התרופות בהרבה. אין דרך לשפר את הרזרבה השחלתית. הבשורה הטובה שבגילך איכות הביציות טובה יותר ויש לנצל זאת.

מנהל פורום טיפולי פוריות