שחלות פוליציסטיות - מה עושים?

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

04/07/2018 | 18:24 | מאת: שי

שלום לכולם, אשמח לשמוע מניסיונכם... אני ובעלי מנסים להרות כחצי שנה. (הריון ראשון). אני בת 33, תמיד היו לי מחזורים סדירים והכל היה נראה תקין, אבל דווקא בחודשים האחרונים החלו אי-סדירויות במחזור. בבדיקה גניקולוגית נמצאה אצלי ציסטה בשחלה, שכעבור חודשיים נעלמה, אבל עכשיו שוב המחזור מאחר להגיע... הרופא שבדק אותי לא ציין את המונח "שחלות פוליציסטיות", רק אמר שהשחלות "עשירות" בזקיקים, ולכן לעתים עלולות "להתבלבל" ולא לבייץ. בטופס הבדיקה כתוב בהערות על שתי השחלות: מרקם פוליפולקולרי. אני מניחה שמדובר בשחלות פולציסטיות? בינתיים קראתי על זה קצת ונכנסתי לחרדות... האם זה מוגדר כבעיית פוריות? ומה הסיכוי להיקלט באופן טבעי במצב כזה? הרופא אמר לי לחזור אליו רק עוד 3 חודשים אם לא מצליחים להרות, אבל אשמח לדעת מניסיונכם אם יש משהו שאני יכולה לעשות, כי בינתיים המחזור מאחר ביותר מ-10 ימים וכל יום כזה רק מלחיץ אותי יותר...:-( תודה בנוסף - בגלל שרק בחודשים האחרונים התחילו הבעיות. אני תוהה אם זה קשור לגיל, או שאולי יש קשר לחומצה הפולית שהתחלתי לקחת? (זה השינוי היחיד שזכור לי שעשיתי...)

07/07/2018 | 21:39 | מאת: פרופ' שלמה משיח

אני תורם מניסיוני רב השנים. תסמונת שחלות פוליציסטיות מתבססת על שניים מהקריטריונים הבאים: 1. העדר ביוץ 2. שחלות במראה אולטראסוני אופייני לשחלות פוליציסטיות. 3. הפרשת יתר של הורמונים בעלי גוון אנדרולוגי (גברי) שמסתמם בעידף שיעור ואקנאה. מציע לך לפנות למומחה פוריות כי אם אמנם תתאמת האבחנה של שחלות פוליציסטיות כדאי להתחיל בטיפול של גרימת ביוץ. פרופסור משיח

מנהל פורום טיפולי פוריות