סיכוי ivf בגיל 41 אחרי הפלות

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

14/05/2018 | 20:57 | מאת: יוצו

הי אני בת 41 ורציתי לשמוע חוות דעת שניה. אני אחרי 3 הפלות אחת מהריון טבעי אחת הזרעה ואחת ivf ראשון... כולן היו בשבועות 6 עד 8 לפי מה שהבנתי מהרופא המטפל שלי מדובר במקרה של חוסר מזל וגיל מבוגר... כל הבדיקות המקיפות כולל קרישיות והיסטרוסקופיה תקינות גם אצל בעלי... בררתי לגבי בדיקת העובר טרם החזרתו והבנתי שמדובר בסכומי עתק... אתה חושב שהאבחנה של להמשיך לנסות שאולי בסוף יצליח היא נכונה? המליץ על קריוטיפ והיסטרו אבחנתית אני מיואשת כי מבינה שאולי פספסתי הרכבת אשמח למענה ואשמח עוד יותר אם יהיהמעודד.... תודה רבה

15/05/2018 | 10:49 | מאת: פרופ' שלמה משיח

בגיל מעל 40 סיכויי ההצלחה קטנים היות והרזרבה השחלתית מצטמצמת. המשמעות שגם מספר הביציות וגם איכותן-יורדת. איכות הביציות משמעותה: מה ההרכב הכרומוזומלי שלהן. ביציות תקינות יוצרות עוברים עם מספר כרומוזומים תקין (46). כאשר העוברים מכילים יותר או פחות כרומוזומים-לא יהיה הריון או שהוא יפול. ייתכן מאד שהסבה להפלות במקרה שלך היא זאת. עם זאת יש גם צד מעודד בהסטוריה שלך והוא עצם העובדה שהרית. אני ממליץ להשלים את הבדיקות כולל היסטרוסקופיה אבחנתית וקריוטיפ (לשני בני הזוג) וגם לבצע PGS, כלומר-איבחון גנטי של העוברים לפני החזרתם לרחם. מחיר הבדיקה אמנם גבוה (באסותא: כ- ש"ח לכל עובר. אולם היות ומבצעים זאת על עובר בשלב הבלסטוציסט (יום 5) והיות שאין להניח שהרבה עוברים יגיעו לשלב זה-העלות תהיה בהתאם. בהצלחה

מנהל פורום טיפולי פוריות