טיפולי פריון כושלים

דיון מתוך פורום  טיפולי פוריות

10/05/2018 | 21:39 | מאת: שרית

פרופ משיח שלום ברשותך יש לי 2 שאלות בת 42 לאחר 3 שנים טיפולי IVF כושלים בטיפול האחרון יש מוקפא. היו תוצאות יפות בטיפולי הפריון עוברים שהתחלקו ל-9 תאים ללא שברים ואפילו לא התאימו ל-PGS. הרופא אמר לי שכנראה עקב הגיל הבעייה בביציות. הפסקתי את טיפולי הפריון כדי לנוח והרגשתי חוסר אמונה בטיפולים הללו. 1.בנסיון ראשון להרות נקלטתי טבעי הבטא עלתה ואני מחכה לבדיקת דופק . לאור גיל ולאור זה שהביציות שלי לא הניבו הריון ב-IVF מה הסיכויי שבמידה ויהיה דופק העובר יהיה תקין ? 2. אתה יכול להסביר לי מדוע הבעייה הייתה בביציות כאשר היו פרוטוקולים אם תוצאות מדהימות ולא הושג הריון ובנסיון להרות טבעי כן מושג הריון בגילי . האם בוודאות הביציות לא היו בסדר או שהמעבדה לא הייתה בסדר?

לקריאה נוספת והעמקה

סיכויי ההצלחה יורדים עם הגיל ובצורה מאד משמעותית אחרי גיל 40. הסבה לירידה היא ירידה ברזרבה השחלתית שמתבטאת גם במספר הביציות הזמינות ובעיקר במבנה הכרומוזומלי שלהן: עם הגיל חלק הארי של הביציות נושא מספר כרומוזומים לא תקין. זו גם הסבה הלנטיה להפלות יתר עם הגיל וגם לתסמונת דאון. היות ובעית הגיל היא בביציות, הפרוטוקול הטיפולי קובע רק במעט. בחירת עוברים תקינים היא באמצעות PGS אבל אני מבין שהעוברים שלך לא הגיעו אפילו לשלב הבלסטוציסט שהו מבצעים את ה_PGS. יש לשקול תרומת ביציות כפתרון.

מנהל פורום טיפולי פוריות