האם להיפרד

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

26/11/2008 | 20:45 | מאת: מיטל

אני ובן זוגי כשנתיים וחצי ביחד ויש לנו ילד בן שנה שנינו בני 35 לא מסתדרים כלל מריבות מאד קשות כבר בהריון היו לו התקפי זעם שכללו צעקות ואיומים זה הגיע עד המשטרה לאחר שהבטיח ללכת לטיפול חזרתי אליו אך הטיפול עזר מעט כל דבר הוא צועק מתנפל ורב איתי וממרר את חיי האינטלגנציה הרגשית שלו שואפת לאפס כבר נפרדנו 7 פעמים. משפחתי מתחננת שאעזוב אותו אך אני פוחדת שלא הכיר מישהו אחר כי כידוע יש מחסור בגברים גם חברותי הרווקות טוענות שמאד קשה להכיר ושכל הפנויים דפוקים אני פוחדת שאשאר לבד כל חיי מה לעשות?

29/11/2008 | 19:28 | מאת: אילנה ארד לוין

קשר רע הוא קשר שיש בו אלימות פיזית, מילולית ורגשית וחוסר יציבות המתבטא במריבות תכופות ופרידות. לא ברור כיצד את חשה "ביחד" בתוך קשר אותו את מתארת כקשה למדי. כאשר הקשר הוא פוגעני, מעליב, משפיל ומתעלל הרי שאת נמצאת ביחד לא עם בן אדם אוהב וקרוב אלא את נמצאת ביחד עם כעס, השפלה,פחד ואולי נקמה. יש אנשים שעדיף להם להימצא "ביחד" במצב של רגשות שליליים ויש אנשים החווים בדידות קשה בייחוד כאשר האווירה מכילה רגשות כה קשים. השאלה שאת צריכה לברר לעצמך האם במצב של רגשות שליליים עדיין את מרגישה שאינך בודדה. יש אנשים המעדיפים את הבדידות הפיזית על פני להיות ביחד במצבי מצוקה רגשית. השאלה שאת צריכה לבדוק היא מדוע בכלל את מתלבטת? על פניו נראה שהאווירה ביניכם היא כזאת שפוגעת בך, בבן הזוג ובילד המשותף. עלייך להבהיר לעצמך היטב האם לא נעים להישאר לבד פיזית בתנאים של שקט ואיזון. קיימת כמובן האפשרות שגם אם תהיי לבד רק עם הילד תהיי כועסת ומתפרצת כלומר שחלק ממקור הבעיות הוא לא רק ביחסים ביניכם אלא שהוא נובע מהמערכת הרגשית הפנימית שלך. השאלה המרכזית שאת צריכה לברר היא האם כשתהיי עם הילד לבד תהיי יותר שקטה ורגועה ביחס למצב הנוכחי, ובאיזו מידה המריבות נותנות לך תחושה של דרמה ועניין בחיים (גם אם שלילי) ונותנות לך הרגשה שאת לא לבד, כי לפחות יש אם מי לריב. אם הגברים בחוץ "דפוקים" או לא זו שאלה של השתקפות. אם את בן אדם "אחלה" את תמצאי את "האחלה" המתאים ואם את לא ממש כזאת אז תמצאי את ההשתקפות שלך.

29/11/2008 | 23:19 | מאת: xxpilot

קחי עצה מגבר,כמו שאת מתארת את המצב אין שום ספק, להפרד ומהר!!! וזה ממש לא משנה מה ואם תמצאי אחרי זה,האדם שאת מתארת לא ראוי לך.

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים