אין חשק מיני

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

25/01/2016 | 23:00 | מאת: עמית

שלום אני בת 35, אחרי 3 לידות (אחרונה לפני 4 שנים). בריאה לגמרי וחיה אורח חיים בריא וספורטיבי. מאז הלידה האחרונה חלה אצלי ירידה משמעותית ביותר בחשק המיני. אין לי שום רצון לקיום יחסי מין. לא עם בעלי ולא עם אף אחד אחר כמובן. אני תוהה עם זה קשור לפעילות הורמונאלית לא תקינה? הבדיקות לא מראות שום בעיה, למעט בדיקת TSH שיצאה ממש מעט נמוכה 0.50. כמו כן אני עם התקן מירנה מאז הלידה האחרונה, אבל נאמר לי שאין קשר בין מירנה לירידה בחשק. אשמח אם תעזרי לי להבין מה קורה ואיך להחזיר את העניינים למצבם התקין?? תודה מראש!

24/02/2016 | 12:34 | מאת: אילנה ארד לוין

פונה יקרה, ראשית חכמה בואי נפנה לצד הגופני. על בלוטת התריס המתבטאת במדדי tsh t3 ו t4 ניתן לאזן בקלות באמצעות תרופה הורמונאלית יומית. בלוטת התריס היא בעלת השפעה נרחבת על כלל התפקודים ההורמונאליים כך שלמען הבריאות הכוללת והמצב המיטבי, גשי ,בדקי ואזני. ההליך פשוט מאוד , מהיר מאוד וחבל להשקיע בכך מילים. לגבי ההתקן שיש לך הרי הוא בעל רכיב הורמונאלי ואולי שווה להוציאו גם חרף העובדה שהפרופילים ההורמונאליים תקינים לגבייך. אמצעי מניעה הורמונאליים הם בהחלט בעלי השפעה על התשוקה המינית. כיום נפוצה בארץ שיטת המניעה הטבעית, אותה ניתן ללמוד בסדנאות או לקנות ספר הדרכה עב כרס בנושא. השיטה מבוססת על מדידת חום יומית עם היקיצה ובדיקת הפרשות הנרתיק על בסיס יומי. אם את בנוי לעקביות של בדיקה עצמית, את צורכת זמן מועט מאוד , הרי שזוהי שיטה בדוקה לחלוטין, שכן היא זורמת עם הגוף. ואינה משפיעה באופן שלילי על התשוקה. זה בקשר לגורמים הפיזיים. ועכשיו לשינוי בעקבות הלידה האחרונה, משום מה לדברייך חל שינוי בתשוקה לאחר הלידה האחרונה, האם יתכן שמינו של הילוד השלישי , שנולד לפני ארבע שנים שונה מזה של השניים הקודמים? לעיתים לידת בת לאחר שני בנים או לידת בן לאחר שתי בנות, עשוי ליצור בתת מודע מערכת רגשית סבוכה ולא מודעת , שיכולה להיות בעלת השפעה תת מודעת על המערכת הרגשית והמינית. הזוי ככל שזה ישמע. בעקרון תשוקה מינית מושפעת מריבוי גורמים זוגיים , משפחתיים, וסביבתיים וכמובן גופניים. המידע היחד שנתת הוא הקשר בין הלידה האחרונה לפני 4 שנים לבין ירידת התשוקה המינית מאז. האם יתכן שסמוך לאחר הלידה אירעו עוד שינויים אישיים ,תעסוקתיים ואחרים בחייך? הייתי מציעה תחילה לאזן את הגורם הביולוגי של ההתקן ההורמונאלי ושל בלוטת התריס. אם המצב לא ישתפר, יהיה צורך איפוא לייחס זאת לגורמים פסיכולוגים מודעים או לא מודעים. במקרה זה אמליץ לך לפנות לטיפול של פסיכולוג קליני המתעסק בטיפול בתת מודע. בעיות של תשוקה מינית אינן תחום העיסוק של הסקסולוגים. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים