התייעצות לגבי זוגיות

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

08/12/2014 | 18:49 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 45 רווקה ללא ילדים (ללא לחץ של ילדים), נמצאת בקשר מזה כ- 4 חודשים עם בחור בן 44 גרוש + 2. מסתדרים מצויין, אך מידי פעם במהלך הקשר, מרגישה שלא סגורה על עצמי בנוגע אליו, יש התלבטויות מבחינת הרגש, עליות וירידות בזה גם שיתפתי אותו. בנוסף לכך יש בעיה שמטרידה אותי רבות, יש לי בעיות שינה לא קלות, מה שאומר שמתעוררת מכל רעש קטן בלילה וקשה לי מאוד להירדם שוב. הבחור שאיתו בקשר נוחר, מה שמשתמע מכך הוא שאם ישנה לידו חייבת להשתמש בכדור שינה/הרגעה כדי להצליח להרדם (שגם הוא אציין לא תמיד עוזר לי , אם מתעוררת יכולה להישאר ערה כל הלילה ויש לכך את ההשלכות) בבדיקת שינה שהבחור עשה התגלה כי יש לו הפסקות נשימה ולכן סיבת הנחירה, כשהפתרון היחידי לבעיה זו היא שינה כל הלילה עם מסיכה מסויימת. מקריאה באינטרנט הבנתי שלא פשוט למשתמש עצמו להתרגל למסיכה, כך שאיני יודעת עד כמה הדבר ישים. בפועל. ניסינו בכמה לילות לישון בחדרים נפרדים, אך זה פוגע בכייף של הקשר הזוגי, ובנוסף כנראה עצם התחושה שלי שיש עוד מישהו בבית בחדר אחר גם לא גורמת לי לשינה רגועה או לחוסר נוחות כלפיו היות וישן בסלון. האם לדעתך סיבת הקושי בשינה ובעקבות כך שימוש בכדור שינה וירידה באיכות השינה שלי, היא סיבה כשלעצמה מספקת לסיומו של קשר ? (יש 2 -3 לילות כאלו מינימום בשבוע שישנים יחד) מה היית עושה במקומי/ מייעצת לי ? תודה. מיכל

30/12/2014 | 10:23 | מאת: אילנה ארד לוין

מיכל היקרה, את מציינת שאת בת 45, רווקה. לאור זאת, אני מניחה שלאורך חייך היו לך סיבות מגוונות לחוסר שביעות רצון מושלמת מקשרים זוגיים ואני גם מניחה שלאור הפגמים השונים שחווית במערכות יחסים זוגיות, הפסקת קשרים אלו. במקרה הנוכחי, החיסרון שאת מוצאת בבן זוגך הוא הנחירות, תופעה נפוצה למדי בגילאי 40+ ומעלה, והמחייבת אכן תמרונים שונים מצד בנות הזוג. מאחר וזהו קשר צעיר וטרי, הייתי ממליצה תחילה על דרכי הסתגלות שלך למצב. העובדה שאת מתעוררת מכל רעש קל מעידה על רמת עוררות גבוהה שהמקור יכול להיות רמת מתח פנימי מסוים, מה שנקרא בשפה המקצועית חרדה\דיכאון. קיימת תרופה כגון מירו או ז'ילט, שהן תרופות נוגדות מתח\חרדה\דיכאון הנלקחות לפני השינה והן משפרות באופן ניכר את איכות השינה, מונעות התעוררויות חוזרות ומאפשרות הירדמות חוזרת במקרה של התעוררות. יש לפנות לשם כך לפסיכיאטר של קופת החולים או אפילו לרופא המשפחה. יתכן ונטילתן תמנע את הצורך בלקיחת כדור שינה. לא ידוע לי אם ניתן לשלב בין כדורי שינה לבין תרופות אלו - יש לברר זאת אצל הרופא. למעשה את מדווחת שלא טוב לך לישון איתו ביחד בשל רעש הנחירות ולא טוב לך לישון בחדר אחר בשל אי נוחות כללית. הייתי מציעה להמשיך לישון ביחד וכדאי שתשתמשי באטמי אוזניים מסיליקון מן הסוג בו משתמשים בעת שחיה. באשר לנחירות, קיימות שיטות שונות בדיקור סיני המסייעות רבות, כפי שאני יודעת ממטופלים שלי, כך ששווה שבן זוגך ינסה זאת. אגב, גם הורדה במשקל, אם זה רלוונטי עבורו, מסייעת בהפחתת הנחירות. אינני מומחית לנחירות, אך היות והבעיה מאוד נפוצה, כדאי שתבררו במעבדות שינה או אצל רופאי נשימה אצל רופאים המומחים לנחירות. כאמור, זו בעיה מאוד נפוצה בקרב גברים. נכון שהסיטואציה בשינה לא נעימה במיוחד וחשוב מאוד לישון היטב בלילה אך להערכתי שווה לחפש פתרונות לבעיה על מנת לשמור על המשך הזוגיות. כל טוב ובהצלחה, אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים