לאחר 13 שנה של חיים משותפים, הקשר ניגמר בפרידה...

דיון מתוך פורום  זוגיות, פרידה וילדים

14/08/2013 | 05:52 | מאת: maria

לאחר 13 שנה של חיים משותפים, ללא ילדים בגלל בעיות פוריות, הקשר ניגמר בפרידה. שנה אחרונה הייתה קשה, הוא נהיה פתאום אלים, דורך עלי, על הפרוייקטים שלי, עושה לי בושות, מזלזל, מאיים, כאילו רוצה להרוס אותי ולהפוך אותי למשהו אחר בשביל להפסיק ככה לאהוב אותי. הרגשתי איך שהוא אשמה שאני לא בהריון ועבדתי על הביטחון וגם על הערך עצמי. בשנה אחרונה היה קשה לי אפילו לעבוד. עבדתי על הכוחות בהדרגתיות. הוא מהגברים שלא מאמינים בטיפולים וגם סרבן גדול לכל הדברים האלה. רציתי אך הוא לא רצה לטפל אצל איש מקצוע. לפני חודשיים הוציא אותי מהבית (דירה שלו)איפה שגרנו 13 שנים לדירה מושכרת שהוא מתחייב לשלם במשך 6 חודשים בלבד. בנוסף אמר לי שהוא רוצה להכיר משהי אחרת ולעשות אתה ילד אם כל הכאב, נכנעתי, הודעתי לו שמכבדת את הרצון שלו ומברכת לו את הדרך. בהתחלה הוא רצה למרות שהוא זרק אותי ואמר לי שהוא יחפש אחרת, הוא רצה שנמשיך להתנהג כמו זוג ונמשיך את הטיולים עם החברים ומשפחות. הייתי מבולבלת אז זרמתי פעמיים או שלוש עד שראיתי שהוא תמיד מוצא משהו על מה להתנהג אלי לא יפה , ויחד עם זה, יש מצב שהוא ירגיש חופשי עכשיו להתחיל עם אחרות... כתוצאה החלטתי לחתוך מהמצב המשפיל הזאת , אמרתי לו שאני לא רוצה ממנו דבר נוסף, שיהיה לו בהצלחה ושימשיך בדרכו, שאני אמשיך בשלי. מאז כבר כמעט חודשיים הוא מוצא את הדרך להיות פעיל בכל הפעילויות של אחותי ובן זוגה, התחבר לחברים הכי טובים שלהם , הקסים אותם וגרם להם למות עליו, (הם לא יודעים כל מה שעברתי) ודואג להיות מוזמן לכל הטיולים ועל האש שעושים יחד עם אחותי, בן זוגה, אמא שלי (המשפחה היחידה שיש לי) והחברים הטובים שלהם. יוצא שאני, בשביל לא לפגוש אותו, נשארת לבד... בלי הסביבה הקרובה שלי. כל פעם בתדירות יותר גבוה. לא משאיר לי חור פנוי וזה הפך לשלוש פעמים בשבוע, הוא כל הזמן אתם, ואני מאוד לבד, בלי הקרובים שלי, בדירה מושכרת איפה ששום דבר לא שלי. הוא כל הזמן בקשר עם אחותי, בן זוגה, הולכים שלושתם ביחד לכל מקום, שישי, שבת , באמצע שבוע , לוקח אותם, מחזיר אותם, ואני מחוץ לסרט את יכולה לעזור לי? את יכולה אולי להגיד לי מה הוא רוצה ממני???? מה את חושבת שעלי לעשות? הוא מכאיב לי סליחה , זה היה ארוך...

18/08/2013 | 12:08 | מאת: אילנה ארד לוין

מריה היקרה, הסיפור שאת מעלה כאן הוא קשה מאוד וגובל בהתנהגות מתחום הדמיון והבדיון. מצד אחד יש פרידה מבן זוג של 13 שנים וזה דבר שלא הולך ברגל. על כל שלבי הפרידה הקשים, מלווי ההשפלות וההתעללות אותן ציינת. עד כאן פרק א'. פרק ב' בעצם מיועד להדיר אותך ולהרחיק אותך מבני משפחתך וזאת על ידי התחברות צמודה לבני המשפחה היחידים שיש לך. זהו מצב בלתי נסבל ועליך להפסיקו בכל דרך אפשרית. שתפי את אמך ואת אחותך בסיפור קשיי הפוריות, תהליך הפרידה והנטישה מצידו. ספרי להם כיצד הוא מנסה להקסים אותם ובדרך זו להרחיק אותך מנוכחותם. נסי בכל דרך - נראה לי טבעי שאמך ואחותך תעמודנה לצידך, תשתפנה איתך פעולה ותהיינה בקואליציה איתך ולא עם מי שנטש אותך, ועוד בדרך בה עשה זאת. זהו סיפור מאוד לא אופייני של גבר שעזב אישה מסיבותיו ומנסה להיצמד לבני משפחתה ולחוג חבריה. עליך לנתקו משם בכל דרך אפשרית. כאמור המהלך הראשון יהיה לספר על התנהגותו כלפיך ועל האופן בו הוא מנתק אותך חברתית. במידה ולא תצליחי בשל המניפולטיביות שלו או הקסם האישי שהוא מפגין (או שניהם) הייתי ממליצה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי כדי להבין מדוע את נדחפת למקום של חולשה גם כלפי האנשים הקרובים לך ביותר. חייבת להימצא דרך, חייבת לחלוטין להגיע למצב בו ינותק כל קשר בין משפחתך וחברי משפחתך לבינו. אין כאן שאלה של אולי או לפעמים אלא קטיעה מוחלטת וחד משמעית, כלומר בפרידה כמו בפרידה ועד הסוף ומכל הכיוונים. כל טוב ובהצלחה אילנה

מנהל פורום זוגיות, פרידה וילדים