מבקשת חווד על בדיקות ילד בן שנה ו8חודשים

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

09/11/2008 | 13:34 | מאת: אפי

שלום, בני נוטה להקיא (בעיקר בערב/לילה, או מייד לאחר בכי שהופך לשיעול והקאה) וכן נושם בכבדות נשימות מהירות ונמצא באבחון ובטיפול מונע לאסטמה. לאחרונה בצע בדיקת דם ואני מעתיקה רק את הנתונים החריגים מתוכה בתקווה למענה מה לדעתך הכיוון/הבעיה. בתודה רבה. נ.ב. יש לציין ששינינו לו את התפריט והורדנו סימילאק, מה שהפחית את ההקאות. זאת לאחר שהוא שבר אחוזונים בהתמדה כלפי מטה וממש נעצרה לו הגדילה. קריאטינין בי 0.2 (הטווח 0.26 - 0.77) המטולוגיה לימפוציטים 52.4 (הטווח 67-77) המטולוגיה אאזונפילים 0.18 (הטווח 0.3-0.5) המטולוגיה משטח מקרוסקופי לימפוציטים קונפירמד 49 (הטווח 67-77) אימונוגלובין ג'י 1150 (הטווח 353-948) תודה רבה!

מבלי להכנס לפרטים מאחר ולא בדקתי את הילד הבדיקות הן בגדר הנורמה לחלוטין , משמע - ספירת הלימפוציטים תקינה , אאוזינופילים שהיינו מצפים שיהיו גבוהים בילד אסטמטי - תקינים ואף נמוכים - סימן תקין, וקראטנין - תפקוד כלייתי תקין לחלוטין. יש להמשיך את הברור לתלונותיו אצל הרופא המטפל - בשל שבירת העקומות והאסטמה הייתי מציעה לשקול ביצוע תבחין זיעה או שלילת רפלוקס ושטי קיבתי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה