שיעול יבש כרוני- בן 15

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

17/11/2016 | 21:11 | מאת: אמא מודאגת

הבן שלי בן 15 נמצא במצב מאוד מורכב. אתחיל מהרקע: הבן שלי לא בקו הבריאות. אנחנו כר כמה שנים בבירורים למחלה שעוד לא ממש יודעים מהי ואיך לטפל בה אבל הסימפטומים שלה הם דלקות לא זיהומיות במרכת העיכול,דלקת מפרקים,פריחות שונות בעור,אפטות בפה ועוד כל מיני סימפטומים בהרבה מערכות כרגע זה בבירור ובודקים הרבה דברים כמו בכצט וIBD. הבעיה שמטרידה אותי מאוד היא שלנער כבר כמה שנים (כמעט 10 שנים- נאמר לנו שיתבגר זה יעבור) יש התקפים של דרכי הנשימה שמתבטאים בשיעול יבש שמחמיר בערב ולפנות בוקר, אי נוחות בגרון, קושי בבליעה ובשתייה ולעיתים חום עד 38.5. אנחנו תמיד מטפלים באינהלציות בודיקורט ובשאיפת אויר קר וזה נמשך בערך שבועיים עד שההתקף עובר לגמרי ואחרי זמן קצר (לפעמים תוך פחות מחודש) ההתקף חוזר. זו כנראה כבר לא בעיה זיהומית ואינני יודעת אם צריך לעשות בירור ואם כן למי לפנות? לרופא אאג או לרופא שמתמחה במחלות ריאה? הילד מאוד סובל מכל המצב וכבר כמעט ואין ימים שבהם הוא מרגיש טוב. האם זה יכול להיות אסתמה? והאם יש חשיבות להגיע לרופא אאג או רופא ריאות בזמן התקף או שאפשר להגיע בין התקפים? תודה רבה.

שלום רב, ניתן להגיע לבירור גם בין ההתקפים (או במהלכם). הבירור צריך להתבצע מול רופא ריאות.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה