חום ובדיקות

דיון מתוך פורום  רפואת ילדים - הלל יפה

02/08/2010 | 20:10 | מאת: שירה

שלום רב, ביתי בת 6.5 מזה חודש ימים חום לסרוגין חלתה בדלקת גרון לפני חודש טופלה במוקסיפן בהמשך לאחר סיום התרופה חום נמשך כנאמר לסרוגין עד היום. לציין שלא מדובר בחום גבוה עד 38.6. לציין שעייפה לרוב וירידה בתאבון ביום שישי הופננו לבדיקות התשובות להלן: אשמח לקבל התייחסות לחריגות בנטרופילים/לימפוציטים/וכו' האם יש מקום לדאגה? המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר WBC-Leucocytes | 10*3/micl | ( 7 RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl | ( 4.63 Hemoglobin | g/dl | ( 12.8 Hematocrit | % | ( 38.2 MCV-Mean Cell Volume | fl | ( 82 MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | ( 27.6 | MCHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | ( 33.5 RDW-Red Cell Distri.Width | % | ( 13.4 ) Platelets | 10*3/micl | ( 244 ) MPV-Mean Platelet Volume | fl | ( 11.5 Neutrophils % | % | * 24.9 | Lymphocytes % | % | ( 60.5 Monocytes % | % | ( 8.6 Eosinophils % | % | ( 5.6 Basophils % | % | ( 0.4 Neutrophils # | # | * 1.75 Lymphocytes # | # | ( 4.24 Monocytes # | # | ( 0.6 Eosinophils # | # | ( 0.39 Basophils # | # | ( 0.03 ) המטולוגיה - משטח מיקרוסקופי Neutrophils % confirm. | % | * 24.2 Lymphocytes % confirm. | % | ( 65.1 Plasma cells % Confirm | % | ( 0.7 | Monocytes % confirm. | % | ( 4 Eosinophils % confirm. | % | ( 6 Basophils % confirm. | % | ( 0 שתן-כללי PH (U) | | ( 5 * 6 ) 8 | Nitrit (U) | | NEGATIVE | Ketone (U) | | NEGATIVE | Glucose (U) | | NORMAL | Urobilinogen (U) | | NORMAL | Bilirubin (U) | | NEGATIVE | Protein (U) | | NEGATIVE | Leucocytes (U) | | NEGATIVE | Erythrocytes (U) | | NEGATIVE | בקטריולוגיה Urine Culture | | תרבית שלילית | Throat Culture | | .ונמצא שלילי Strep. A :נבדק ל |

הבדיקות מצעידות על זיהום וירלי. משטח הגרון שלישי , אפשר לקחת בדיקה למחלת הנשיקה אשר יכולה לגרום להסתמנות כזו. אין כעת מקום לטיפול אנטיביוטי.

מנהלי פורום רפואת ילדים - הלל יפה