בעיות עיכול אחרי חזרה מהמזרח

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

31/12/2019 | 00:34 | מאת: עידו

היי דוקטור, חזרתי מטיול של חמישה חודשים במזרח, שכלל לא מעט קלקולי קיבה בזמן הטיול. מאז החזרה מהטיול(חצי שנה עברה) אני סובל מגזים, כאבי בטן ולעיתים שלשולים. ביצעתי בדיקת דם ו3 בדיקות צואה בזמנים שונים ולא נמצא כלום. גסטרו טען שאולי קיים רכיב של מעי רגיז שהחמיר, המליץ לי על שינוי תזונתי, שבשילוב עם פרוביוטיקה שיפר אבל לחלוטין לא פתר את הבעיה. האם יש טעם לפנות לציר של רפואת מטיילים? אשמח להמלצות, תודה רבה.

לא ברור אם בוצעה תרבית צואה רגילה או בדיקת צואה לפרזיטים. במידה ולא בוצעה הבדיקה השנייה ממליץ לבצעה. במידה וכן בוצעה והייתה שלילית ממליץ לנסות פלאג'יל 500 מ"ג למשך שבוע. אם לא תהיה הטבה כדאי לפנות למומחה למחלות זיהומיות חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים