חיסונים לקראת נסיעה לאנגולה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

06/08/2019 | 09:17 | מאת: מיכל

שלום רב, אני אמורה לסוע בחודש הבא לאנגולה, רואנדה למטרות עבודה. אני בת 51 עם רקע של fmf, בעבר הגבתי לחיסון נגד צהבת , בעליית חום ממושכת, וסימנים נוספים מוחלשים של המחלה. אני מבינה שאני אמורה לעשות לפני הנסיעה כמה חיסונים, שהחשוב מכולם הוא נגד קדחת צהובה. קראתי שזה חסון שיכול ליצייר תופעות לוואי ואף חמורות, ושהגיל הוא פקטור שמשפיע גם. אני חוששת מאוד מהעניין, ואף שוקלת לבטל את הנסיעה. אשמח לשמוע את חוות דעתך. בברכה, מיכל.

בכל נסיעה יש סיכון מסוים. לכל תרופה או חיסון יכולים להיות תופעות לוואי. ההחלטה אם לנסוע צריכה להיות שלך בלבד. מציע לך לפנות למרפאת מטיילים ורק שם לקבל את הייעוץ המותאם לך ואז תחליטי. חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

מנהל פורום רפואת מטיילים