הודו - כאבי פרקים וראש

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

03/11/2017 | 12:13 | מאת: שיר

בתי חזרה השבוע מהודו. 3 ימים לפני חזרתה התפרצה אצלה בפתאומיות מחלה שכללה כאבי פרקים קשים (עד כד קושי לזוז) וכאבי ראש עזים (שהחמירו בשכיבה). כעת מצבה במגמת שיפור. מצ"ב תוצאות ספירת דם שבוצעה 4 ימים לאחר ההתפרצות. מה המלצתך?

03/11/2017 | 12:25 | מאת: שיר

אני רואה שהקובץ שצירפתי לא עלה. התוצאות החריגות הן WBC 2.7 (נורמה 4.5-11) NEUTROPHILS 1.4 (נורמה 1.8-7.7) LYMPHOCYTES 0.9 (נורמה 1-4.8) בנוסף CRP 1.5 (נורמה 0-0.5)

רושם של מחלה ויראלית. יתכן כזו שמועברת באמצעות עקיצת יתושים. את האבחנה אפשר לעשות בבדיקות מעבדה סיירולוגיות לאחר אנמנזה ובדיקה פיזיקלית של רופא. עדיפות לרופא שמכיר מחלות טרופיות. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

03/11/2017 | 16:40 | מאת: שיר

תודה רבה על תשובתך המהירה. עכשיו הופיעה גם פריחה, למרות השיפור בהרגשה בכללית. 1. האם חשוב לאבחן במדויק את שם המחלה, או שאם זה עובר, אין חשיבות לדעת מה זה היה? 2. עד כמה זמן אחרי ההתפרצות, בדיקת הדם תראה את המחלה?

כדאי לנסות להגיע לאבחנה מאחר ו 1. הופעת הפריחה משמעותה שהמחלה עדיין לא חלפה 2. אם מדובר למשל בקדחת דנגה הרי שיש 4 וירוסים שונים שיכולים לגרום לתופעות ויש הטוענים שהזיהום בוירוס שונה עלול להבא לגרום למחלה יותר קשה. מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

04/11/2017 | 19:27 | מאת: רחל

איני רופאה. אני פשוט חיה בהודו בבית חב"ד כבר 17 שנים. בשנה שעברה חליתי בצ'יקונגוניה. המחלה מתבטאת בחום, כאבי פרקים קשים, פריחה. היא מופיעה בפתאומיות. כאן היו כל כך הרבה מקרים, שאני פשוט מתמצאת בשטח... המחלה נגרמת ע"י יתוש. אם את רוצה לשאול עוד שאלות, את יכולה לפנות אלי. וואצאפ ּ918657970770

30/11/2017 | 22:53 | מאת: ירדן

שלום, אשמח לדעת מה שלום ביתך והאם נמצא הגורם לכאבים? אני שואלת כי בן זוגי חווה משהו מאוד דומה כשהיה בהודו, שבוע לפני חזרתו לארץ. זה קרה לפני 3 שנים ולצערי עדיין לא התגלה הגורם לבעיה.. לאחר אינסופר בדיקות ורופאים..

03/12/2017 | 16:33 | מאת: שיר

מצבה היום טוב. בבדיקות דם בתל השומר אובחנה מחלת צ'יקונגניה.

מנהל פורום רפואת מטיילים