הפרעות שינה ותחושה כללית מוזרה

דיון מתוך פורום  רפואת מטיילים

30/09/2017 | 18:37 | מאת: עודד

היי אני מטייל כבר 3 חודשים מתוכם חודש אחד הייתי (פרו-קוסקו)חולה בזיהום ברגל, סלמונלה וכל מיני וירוסים בבטן. קיבלתי המון אנטי ביוטיקה. תוך כדי היו לילות שלא הצלחתי לישון והרופא אמר שזה יכול להיות בגלל הגובה. עזבתי את פרו ואחרי כמה ימים שוב לא ישנתי 3 לילות וגם הגוף נכנס למצב מוזר שכלל כאבי ראש ועיניים, הרגשה בעיניים שמשהו לא תקין בראיה ונותן הרגשה שאני כאילו לא כאן בלבול, עייפות חוסר אנרגיה והרגשתי כמו זומבי. הלכתי לרופא שוב ואמר שיש לי בקטריה בגרון וגם טפיל במעיים(לאחר בדיקה) תוך כדי התחלתי ליטול פרוביוטיקה והמצב קצת השתפר. אך עדיין אני לפעמים לא נרדם כלל בלילוצ או ישן שינה לא חזקה ומתעורר המון. זה מפריע למהלך הטיול שלי ואני קם עייף חסר אנרגיה ולאחרונה השרירים מרגישים מכווצים. עשיתי בערך 3 בדיקות דם וכולם יצאו תקינות. יש לציין שאני הרבה זמן לא מרגיש "התעפצויות " בעיניים כמו שהיה לי תמיד וגם שאני מנסה להירדם אני כל הזמן "שומע" את הלב שלי פועם. לקחתי פעם אחת מלטונין (3מ"ג) וזה עזר לי לישון. אך אני מפחד לקת באופן רציף כדי דהגוף לא יתרגל לזה. מה עלי לבדוק עוד? האם יכול להיות שזה עייפות כרונית? האם יכול להיות קשור למערכת העצבים או לראש? איזה בדיקות עלי לבקש לעשות?

המגוון הגדול של התופעות לא מתקשר לתסמונת קלינית ברורה. איבחון יכול להעשות רק לאחר בדיקה מקיפה כולל בדיקות מעבדה. האם אתה נוטל תרופות קבועות? משתמש בסמים? סובל מחרדה? מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

01/10/2017 | 09:38 | מאת: עודד

תודה על המענה. עישנתי מריחואנה אבל כבר חודש לא עשינתי או השתמשמתי בסם אחר ולא שתיתי אלכוהול. לוקח פרוביוטיקה, אומגה 3 ומגנזיום. אפילו עכשיו לקחתי מלטונין 3 מג ואני לא נרדם! אני לא יודע אם אני בחרדה. חוץ מבדיקות דם מה עוד היית ממליץ לי לבדוק?

בקש לבצע SMA CBC ESR CRP אם הערכים תקינים וערכים של CRP ESR לא מוחשים כדאי לשקול טיפול אנטי חרדתי או לחזור לבדיקות בארץ מרפאת מטיילים | חיסונים והדרכה בשעות הערב טלפון 03-9666333

01/10/2017 | 23:48 | מאת: עודד

מדובר בבדיקות דם?

כן

מנהל פורום רפואת מטיילים