ck גבוה בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

19/06/2010 | 13:41 | מאת: דני

שלום רב, בן 39. בבדיקה שגרתית שבוצעה לאחרונה נמצאו ערכי טריגליצרידים גבוהים מאד (624) ובהתאם גם כולסטרול גבוה. לאחר כחודש וחצי של שינוי בהרגלי תזונה וספורט ולקיחת כדור יומי - בזפיברט 400, בוצעה בדיקה חוזרת בה כל הערכים תקינים (בטווח המומלץ) אולם נתון אחר נמצא גבוה - CK=246. הבדיקה בוצעה אחרי לפחות 14 שעות צום ויומיים ללא פעילות גופנית קדמו לה. מה משמעות תוצאה זו והאם נתון זה עשוי להיות מושפע מהכדור? בתודה, דני

שלום דני אחת מתופעות הלואי הידועות של בזפיברט היא עליה ברמת CPK בלי ועם כאבי שרירים. אבל ישנן סבות רבות נוספות לעליה ב CPK. מה שמומלץ במקרה כמו שלך הוא לחזור על בדיקת ה CPK כל 2-3 שבועות ואם אכן הרמה תמשיך לעלות בהתמדה לא יהיה מנוס מלהפסיק הטפול. אגב מבחינת ההנחיות הרשמיות אין אינדיקציה להפסיק הטפול אלא אם כן רמת ה CPK עלתה פי 10 מהנורמה. בהצלחה ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול