LDL גבוה

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

23/05/2014 | 08:07 | מאת: שלמה

לפני 4 שנים עברתי ניתוח מעקפים, נדרשתי לקחת סטטינים לפני כחצי שנה התחלתי להרגיש כאבים בצידי האגן ובשרירי הרגליים עד גב הרגל, החלפתי לליפיטור ועכשיו קרסטור והכאבים לא חולפים קשה לי בעיקר לישון ורק כדור שינה או אופטלגין לשיכוך הכאב מאפשרים לי להירדם. האם יש טיפול אחר להורדת LDL ללא כאבים? אודה להתייחסותך

שלום שלמה אכן תרופות מקבוצת הסטטינים (ליפיטור וקרסטור שייכות לקבוצה זו)עלולות לגרום לכאבי שרירים , אבל יש סבות רבות נוספות לכאבי שרירים וכדאי בעזרת רופא המשפחה קודם כל לבדוק ענין זה. ישנן תרופות אחרות שאינן סטטינים שיכולות להוריד LDL (למשל איזיטרול). ממליצה לפנות בענין זה ג"כ לרופא המשפחה. ד"ר וולפוביץ

02/06/2014 | 10:46 | מאת: שלמה

תודה להתייחסותך ד"ר

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול