תופעות לוואי

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

26/05/2013 | 18:44 | מאת: הדס

שלום אני בת 47. כולסטרול גבוה. ניסיתי סימבאקור שעשה לי כאבי ראש ורעב מוגבר. פראוסטטין וליפיטור שעשו לי כאבי שרירים, נדודי שינה, עייפות וקוצר נשימה. לקחתי קיו עשר ללא שיפור. איזה תרופות אחרות כדאי לנסות שיש להן פחות תופעות לואי?

שלום הדס סימבקור פרבסטטין ליפיטור וסטטור שייכים לקבוצת הסטטינים שהן תרופות הכי מומלצות לטפול ברמת כולסטרול גבוהה שכן הוכח שהן מיטיבות עם כלי הדם בגוף גם מעבר להשפעתן על הכולסטרול. מכיון שעוד לא נסית סטטור, ממליצה לנסות קודם כל תרופה זו ג"כ. במידה ולא תסתדרי עם הסטטור יש אופציוטפוליות נוספות שאינן סטטינים (למשל איזיטרול). באופן כללי לכל התרופות יש פוטנציאל לתופעות לואי וההשפעה בלתי ניתנת לחזוי מראש. ממליצה ליצור קשר עם רופא המשפחה ולהמשיך בהנחיתו הטפול בכולסטרול. ד"ר וולפוביץ

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול