התייעצות לגבי לקיחת סטטינים

דיון מתוך פורום  יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול

20/05/2013 | 02:39 | מאת: איריס

שלום רב, אני בת 34,לפני 10 שנים התחלתי לקחת סטטינים מכיוון שרמות הכולסטרול אצלי נשארו גבוהות גם לאחר דיאטות מיוחדות ובגלל מקרים נוספים במשפחה יש השערה ל-FH. לפני שנה נהייתי צמחונית ולפני חצי שנה עברתי לטבעונות והפסקתי ליטול את הסטטינים כדי לראות מה קורה. לצערי,בבדיקות שנערכו לאחרונה התגלה ערך גבוה של LDL (מעל 200מ"ג/ד"ל). כיצד רמת הכולסטרול כ"כ גבוהה למרות שאני צורכת רק פיטוסטרולים והאם אני צריכה לחזור ליטול סטטינים? תודה רבה, איריס

שלום איריס הנטיה לרמת כולסטרול גבוהה היא מולדת ברוב הגדול של המקרים ולא נגרמת ע"י המזון. דיאטה דלת כולסטרול עשויה לשפר ההפרעה (בממוצע מורידה הרמה ב 10%).מכיון שאצלך רמת LDL מאד גבוהה, כנראה עליך לחזור לסטטינים-מומלץ להתיעץ עם רופא המשפחה. ד"ר וולפוביץ

24/05/2013 | 15:46 | מאת: איריס

מנהל פורום יתר כולסטרול וטריגליצרידים בדם - מניעה וטיפול